logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De held van Fabel, Scott Reintgen

De held van Fabel

Het fantasierijke boek De held van Fabel is een boek dat je het liefst in één keer uit zou willen lezen. Het boek gaat over een meisje genaamd Indira Novelle. Zij woont in het stadje Hoop. Nu hoor ik je denken: waarom heet het stadje dan zo? Het heet zo omdat er nog hoop is voor een plekje in een boek. Ja, je leest het goed. Het verhaal speelt zich af in de wereld waar boeken worden gemaakt. Als een schrijver een idee voor een boek heeft en jij daarin zou passen wordt je naar de stad Fabel gebracht. Tenzij je in aanmerking komt voor de schurk in dat boek. Dan wordt je naar de tegenpool van Fabel gebracht, namelijk de stad Etter.

Indira

Indira is dus iemand die in Hoop woont. Iedere week gaat ze langs bij haar broer. Hij is niet in aanmerking gekomen voor een boek en woont dus in de stad Huiver. Daar moet je hard werken. Op een dag wordt Indira uitgekozen voor een boek. Net als twee anderen, dat zijn Maxi en Fenix. Op het laatste moment kwam Indira’s buurvrouw Chagrina ook nog. Zij zou een andere route krijgen.

Fabel

Als Indira eenmaal in Fabel aankomt moet ze meteen auditie doen. Dan komt een mogelijke held tegenover een mogelijke schurk te staan. Als je wint krijg je een goud jasje, als je verliest een blauwe. Helaas verloor Indira. En dan ook nog eens van haar buurvrouw Chagrina. Meestal zijn haar buren heel snel weer weg, dus neemt ze niet meer de moeite om ze te leren kennen. Chagrina heeft haar daarentegen maandenlang geobserveerd. Daardoor kon ze precies voorspellen wat Indira ging doen. Haar vriendin Maxi had wel gewonnen. Ze deed ook ineens heel afstandelijk. Had dat misschien iets te maken met dat Indira had verloren…?


Ga direct naar De held van Fabel op BOL.com.

Recensie over De held van Fabel

Ik vond het een fantasierijk boek vol met leuke details. Bijvoorbeeld de leraren van Indira: Odysseus, Alice, Romeo, allemaal bekende personages. Ook vond ik het een verrassend einde. Al met al vond ik het dus een leuk boek, maar er had naar mijn mening wat meer grappige elementen in gemogen.

Score: 8


Informatie

Titel: De held van Fabel
Auteur:
Uitgever: Moon
Aantal pagina’s: 352
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789048858644
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!