logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De heksen van Vernalia, Johan Vandevelde en Martin Muster

In de mysterieuze werelden van Vernalia en Armorië uit De Kronieken van Amber en Staal is het in principe niet slecht vertoeven, ware het niet dat beide eilanden met elkaar in oorlog zijn. Armorië is een technisch goed ontwikkeld land, terwijl Vernalia vooral steunt om hun magische krachten, hoewel die steeds schaarser lijken te worden. Het verhaal over Vernalia en Armorië draait om het weesmeisje Lisse, die in Armorië in een weeshuis woont. In Het Verloren Galjoen lees je er alles over.

Vluchten naar de veiligheid

Op een bepaalde nacht wordt er in Armorië een schip binnengebracht dat een kostbare vracht meedraagt. Een van de overlevenden is de jonge Valdemar, die naar het weeshuis van Lisse wordt gebracht. Lisse is daar een beetje een buitenbeentje, vooral vanwege haar magische gaven. Samen ontsnappen ze en besluiten ze opzoek te gaan naar de waarheid. Waarom is er oorlog tussen de twee landen, en waarom? Ze krijgen tijdens hun tocht hulp van nieuwe vrienden, maar worden ook tegengewerkt voor mensen die ze vertrouwden. En dan is er nog de volhardende kapitein Braga, die met een hele troep soldaten jacht maakt op het bonte reisgezelschap.

Magische ontwikkeling

Tijdens de avonturen van De Heksen van Vernalia ontmoeten Valdemar en Lisse heel wat nieuwe gezichten, waaronder ook die van een aantal krachtige magiërs. Van hen leert Lisse omgaan met haar krachten en leert ze bovendien ontdekken wat ze allemaal kan. Door het ontbreken van enige kennis en ervaring in het weeshuis van Armorië (en het feit dat ze daar niets van Magie moeten hebben) heeft ze daar namelijk nooit kans voor gehad. Bovendien wordt ze bijgestaan door een heel speciaal wezentje, dat angstvallig verborgen werd gehouden op het gevangen genomen schip… maar zal dit bonte gezelschap genoeg zijn om de oorlog te beëindigen?

Ga direct naar De kronieken van Amber en Staal 2: De heksen van Vernalia op BOL.com.


Recensie over De heksen van Vernalia

In dit deel duik je dieper in de wereld van Vernalia en Armorië, maar leer je vooral veel over de heksen en magie van Vernalia. De wereld, die eigenlijk wat weg heeft van een middeleeuwse gemeenschap, wordt flink uitgediept. De spanningen tussen de twee volkeren krijgen alle aandacht, de geschiedenis van zowel Lisse als Valdemar krijgen wat meer diepgang: een waardig tweede deel en slotstuk van deze kleine serie!

Score: 8


Informatie

De kronieken van Amber en Staal 2: De Heksen van Vernalia,
Illustrator: nvt
Uitgever: Van Halewyck, 248 pagina’s, paperback.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789461317667. Prijs: 16 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.