logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De handige meeneem-salade: Salad in a jar recepten


Nederland kan er niet meer omheen: de Salad-in-a-Jar. Het is gezond, vers, superfoody, makkelijk, ready-to-go en vooral heel erg lekker! In een kwartiertje heb je een heerlijke salade bereid voor lunch of diner. De tools daarvoor zijn een Pure food Inside glazen pot, een weelde aan mooie olie, azijn, mediterrane producten en kruiden, plus 6 heerlijke recepten om mee te beginnen. Dit is het beste gezonde voornemen voor 2016! De salades (voor 1 persoon) blijven in de pot enkele dagen goed in de koelkast en zijn ideaal om als gezonde, verse lunch mee te nemen naar het werk of op reis of al klaar te hebben bij thuiskomst. Kijk hieronder voor een paar heerlijke recepten van Oil & Vinegar!

De basisregels voor een salade voor 1 persoon:

  1. Doe de dressing in de pot
  2. Daarop de harde ingrediënten
  3. Daarboven de zachte ingrediënten
  4. Eindig met de sla
  5. Sluit de pot af met de deksel
  6. Bewaren? Zet hem tot gebruik in de koelkast
  7. Eten? Keer de pot om boven een bord
  8. Enjoy!

Classic Salad

Voor de salade

  • 1 friszoete appel
  • 75 g maïs (uit blik) 30 g Alcapparón (kapperappeltjes)
  • 50 g spekblokjes
  • 40 g geitenkaas
  • 5 walnoten uit Walnut Honey (walnoothoning)
  • 35 g veldsla.
  • Extra: citroensap

Voor de dressing

  • 2 el Honey Thyme Dressing (honing tijm dressing)
  • 1 el Chardonnay Wine Vinegar (Chardonnay wijnazijn)

Bak de spekjes uit en laat afkoelen. Snijd de appel in blokjes en besprenkel met citroensap om verkleuring tegen te gaan.

Maak de dressing en giet deze in de pot. Voeg dan de appelblokjes, maïs, kapperappeltjes en spek in laagjes toe. Breek de walnoten in stukjes en brokkel de geitenkaas in de pot.

Voeg als laatste de veldsla toe.

Tip: met wat gekookte krieltjes maak je er een maaltijdsalade van.

IMG_7060

Caesar Salad

Voor de salade

  • 100 g komkommer
  • ½ gele paprika
  • 1 kleine avocado
  • 50 g gerookte kipfilet
  • 1 ei
  • ½ à 1 kropje little gem
  • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Crostini Oregano
  • extra: beetje citroensap

Voor de dressing

  • 2 el Flavor It! Dressing
  • 1 tl Dipper Formaggio kruiden
  • 1 tl Citroen Olijfolie
  • Black Pepper (zwarte peper) naar smaak

Snijd een hard gekookt ei in kwarten. Snijd de kipfilet en groenten en houd deze stuk voor stuk apart. Besprenkel de avocado met citroensap om verkleuring tegen te gaan. Maak de dressing met de ingrediënten en giet deze als eerste in de pot.

Leg in volgorde de komkommer, paprika, avocado, kip en ei in de pot. Scheur de little gem blaadjes, spoel ze goed af, dep droog en vul de pot verder.

Garneer de salade met de Parmezaanse kaas en Crostini Oregano.

Tip: voeg voor een klassieke Caesar-touch wat ansjovis toe aan de salade.

Recensie-8654Pasta Salad

Ingrediënten

  • 75 g Fusilli di Mais (glutenvrije pasta)
  • 25 g / 2 el Pomodori Aromatizzati (zongedroogde tomaatjes in kruidenolie)
  • 8 kerstomaten
  • 10 kleine mozzarella balletjes (75 gr)
  • 25 g rucola
  • 15 g pijnboompitten
  • 10 blaadjes basilicum

Dressing

  • 1,5 el Olijfolie Bonsecco
  • 1,5 el Pesto alla Genovese (basilicum pesto)

Bereiding

Kook de pasta in 10 minuten gaar. Giet af en koel onder koud stromend water. Halveer de kerstomaten en mozzarella bolletjes. Rooster desgewenst de pijnboompitten.

Maak de dressing en doe deze als eerste in de pot. Voeg achtereenvolgens de pasta, Pomodori Aromatizzati, kerstomaten en mozzarella balletjes in laagjes toe. Leg de rucola er bovenop. Garneer met pijnboompitten en basilicum.

Tip: gebruik als alternatieve dressing 2 el Sweet Basil & Tomato Splash (basilicum-tomaten vinaigrette)

Quinoa Salad

Voor de salade

  • 30 g ongekookte Quinoa Beetroot (bieten quinoa)
  • 80 g gekookte rode biet (1 kleine biet)
  • 90 g wortel
  • 1 Granny Smith appel
  • 40 g feta gebrokkeld
  • 30 g rozijnen
  • 30 g noten (bijv. pistache, amandel en/of pecan)
  • 1 takje munt
  • extra: citroensap

Voor de dressing

  • 1,5 el Alentejo Olijfolie
  • 1,5 el Granaatappel Azijn

Kook de quinoa volgens verpakking (180 ml water voor 30 gr quinoa).

Rasp de biet en wortel in julienne reepjes en houd apart. Snijd de appel in blokjes en besprenkel met citroensap om verkleuring tegen te gaan. Hak de munt fijn en mix de dressing.

Doe de quinoa onderin in de pot. Maak vervolgens laagjes van de biet en wortel. Schenk de dressing erover. Maak daarna laagjes van respectievelijk appel, feta, rozijnen, noten en munt.

Springtime Salad… by Angelique Schmeinck

Deze heerlijke lentesalade is speciaal voor Oil & Vinegar gecreëerd door Angélique Schmeinck, één van de twee vrouwelijke meesterkoks in Nederland. Ze schrijft kookboeken zoals de bekroonde Smaakvrienden serie en kookt op hoog niveau in haar luchtballonrestaurant CuliAir. In haar Smaakatelier verrast ze haar gasten met avontuurlijke smaakexpedities. Als TV-chef is zij te zien op de populaire kookzender 24Kitchen.

Voor de salade

  • 1/3 venkel
  • 5 mini tomaatjes gehalveerd
  • 9 stuks Aceitunas Cuquillo (olijven Cuquillo)
  • 3 stuks Carciofi alla Contadina (artisjokken alla contadina) in parten gesneden
  • 35 g feta, verkruimeld
  • 1/3 kropsla, gewassen en grof gescheurd
  • 5 blaadjes basilicum

Voor de dressing

  • 3 el Paprika Mix Olijfolie
  • 1 el Hibiscus Azijn
  • 1 tl Honey Mustard (honingmosterd)
  • 1 tl Maple Syrup (ahornsiroop)

Maak de dressing door de Hibiscus Azijn te mixen met Honey Mustard en Maple Syrup. Meng vervolgens met de Paprika Mix Olie.

Schaaf de venkel met een rauwkostschaaf.

Giet de dressing op de bodem van de pot. Voeg vervolgens in laagjes de venkel, tomaatjes, olijven, artisjok en feta toe. Maak af met de sla en de basilicumblaadjes.

In de Oil & Vinegar winkels en op www.oilvinegar.com zijn tal van variatietips en originele ingrediënten te vinden om deze en andere bijzondere saladecreaties te maken. Elke dag zijn er nieuwe dressings te proeven in de winkels. Volg ook de videotips op www.oilvinegar.com.

 

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.