logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De gruwelijke geschiedenis van de hele wereld

In het informatieve boek De gruwelijke geschiedenis van de hele wereld, leer je, zoals het boek al zegt, over de gruwelijke geschiedenis van de hele wereld. Je hebt de gewone tekst, maar daarnaast heb je ook nog kleine tekstblokjes. Bij sommige van die blokjes lijkt het alsof iemand in die tijd het zelf heeft opgeschreven Je begint heel vroeg, bij de jagers. In Kroatië is er zo’n stukje uit de tijd zelf, waar het kannibalisme wordt benoemt. Ook komt hier het maken van het brood in voor. Dat maak je zo: je plet wat graan tussen twee stenen, meng het met water en rooster het boven vuur.

Stadse manieren

Het volgende hoofdstuk van dit boek heet Stadse manieren. Eerst krijg je een kleine uitleg van een dorp en daarna hetzelfde met een stad. Je krijgt informatie over Troje. Eerst natuurlijk het paard van Troje, die heel veel mensen kennen, maar daarna lieten ze ook het Trojaanse trucje zien; ze stalen de wapenuitrusting van dode Grieken. Die trokken ze aan, waardoor ze dicht bij de Grieken konden komen. Ook zitten in dit boek leuke puzzeltjes en zelfs een mini-toneelstukje. Ze maken van sommige dingen zelfs strips! Alles om gruwelijke dingen leuk te maken. 

Farao feitjes

In het boek staan ook feitjes. Hier zijn er een paar van de Farao’s:

  1. Farao Hor-Aha leefde rond 3050 voor Christus en regeerde 65 jaar. Toen werd hij opgegeten door een nijlpaard.
  2. Farao Pepi II regeerde 94 jaar lang volgens een aantal geschiedkundigen. 
  3. Amenhotep III sloeg een opstand in Nubië neer. Men denkt dat hij 312 mensen doodde in 1 uur. Van alle slachtoffers nam hij de rechterhand mee naar huis.
  4. Een van de belangrijkste Farao’s was Ramses II. Toen hij stierf probeerden de mummie makers een nieuwe methode uit om zijn neus in vorm te houden.

Ga direct naar De gruwelijke geschiedenis van de hele wereld op BOL.com.


Recensie over Waanzinnig om te weten – De gruwelijke geschiedenis van de hele wereld

Het is wel leuk, maar ik vond het gewoon te bloederig en agressief. Ik had in een informatieboek geen quizzen en puzzels verwacht, dus dat was wel een grote verrassing. Het is wel slim dat ze die informatie geven met een quiz, want dat is leuk en dan is het niet alleen maar lezen. Dus is het ook leuk voor mensen die wat minder van lezen houden, maar wel een opstel of een spreekbeurt moeten houden.

Score: 8


Informatie

De gruwelijke geschiedenis van de hele wereld,
Illustrator: Martin Brown
Uitgever: Kluitman, 96 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789020605570. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!