logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De grote vertraging – de herontdekking van het wandelen

De grote vertraging de herontdekking van het wandelen

Tijdens de Covid19-pandemie zijn veel mensen aan het wandelen geslagen. Jong en oud, in alle lagen van de bevolking. En wat blijkt? De meeste mensen vonden het heerlijk! Even een momentje van rust. Uit die dagelijkse sleur. Frisse lucht, nieuwe dingen ontdekken of juist telkens hetzelfde rondje lopen. In De Grote Vertraging vertellen acht filosofen, schrijvers en wetenschappers over hun ervaringen en overpeinzingen. Wat bezielde hen om te gaan wandelen… en wat hebben zij daarvan geleerd?

Overpeinzingen

Het mag duidelijk zijn dat de wandelaars in dit boek met een tamelijk maatschappij-kritisch oog naar de wereld kijken. Zelfs als ze een wandeling maken door een fraai natuurgebied. De mentale bagage die ze steevast op zak hebben zorgt voor een nieuwe blik, die soms heel verhelderend kan zijn. Vergelijkingen met vroegere filosofen of schrijvers, componisten of stromingen komen zomaar naar voren op het moment dat zij verdwalen in hun eigen woonwijk of in de Schotse hooglanden.


Ga direct naar De grote vertraging op BOL.com.

Recensie over De grote vertraging

Een frisse blik om de wereld om je heen komt soms op onverwachte momenten. Als je eigenlijk nergens heen mag, bijvoorbeeld, en je heil dus maar gaat zoeken in een paar wandelschoenen. Acht denkers vertellen over hun ervaringen en overpeinzingen. Soms heel openhartig, soms ook een tikje belerend. Soms juist als een stukje geschiedenisles, die je graag zou horen op school. De toon van de betogen wisselt nogal. Waar de een zijn deel volschrijft aan één avontuur, neemt de ander de vrijheid om een aantal korte column-achtige stukken in het boek te plaatsen. Dat maakt het boek een tikje onsamenhangend en regelmatig belerend.

Score: 6


Informatie

Titel: De grote vertraging
Auteur:
Uitgever: Nijgh & van Ditmar
Aantal pagina’s: 160
Type boek: Paperback
ISBN: 9789038810218
Prijs: 17.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.