logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De grootste ettertjes van de wereld zorgen voor leuke verhalen


de-grootste-ettertjes-van-de-wereld-david-walliams-boek-cover-9789044828726 Kinderen heb je in alle soorten en maten. De meesten (waaronder ongetwijfeld jijzelf) behoren tot de lieve, goed luisterende soort. Maar dan heb je nog een tweede soort, die eigenlijk precies doen wat ze zelf willen. Van die kinderen die alles doen om maar hun gelijk te krijgen of te krijgen wat ze graag willen. Van die ettertjes! Niemand minder dan David Walliams schreef de verhalen op van De Grootste Ettertjes van de Wereld, waar Tony Ross grappige kleuren-illustraties bij maakte.

De Grootste Ettertjes

In dit kleurrijke boek (wat best bijzonder is, meestal zijn de boeken van David Walliams in zwart-wit uitgevoerd) lees je de verhalen van Vijf Verschrikkelijke jongetjes en vijf Diabolische Dames. Alle tien deze kinderen hebben werkelijk verschrikkelijke eigenschappen – hoewel sommige kinderen er niets aan kunnen doen, zoals Kwijlende Kwinten, zijn er genoeg kinderen die er zelf voor hebben gekozen om een ettertje te zijn. Zo zijn Berta de Blèrtrien en Luuk de Luizenjongen toch echt zelf verantwoordelijk voor hun onuitstaanbare gedrag!

Grappige verhalen

De grootste ettertjes van de wereld zorgen wel weer voor heel leuke verhalen. Dat komt deels door het schrijftalend van David Walliams, die een Roald-Dahlachtige fantasie mixt met een vleugje smerigheid en een flinke dosis Britse humor, ook door de tekeningen van Tony Ross, maar ook vooral door de bijzondere wereld die ze samen hebben gemaakt. Het is echt een geweldig duo, dat al garant staat voor een aantal leuke boeken. En mag ik ook even speciaal aandacht voor krantenverkoper Raj, ook vast personage in hun boeken? Hij komt dan wel niet voor in de verhalen van de kinderen, maar laat zich daar absoluut niet door afschrikken door je toch te voorzien van het nodige commentaar.

Informatie

De grootste ettertjes van de wereld, David Walliams
Illustrator: Tony Ross Clavis Bookx, 261 pagina’s, hardcover. Prijs: 19,99 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789044828726

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.