logo-liggend-wit-donkerblauw

De grootste aardappelstamppot – van een meesterchef

Om de nieuwe Nederlandse aardappeloogst van 2020 te vieren maakt meesterchef Robert Kranenborg op donderdag 8 oktober de grootste aardappelstamppot van Nederland. Op het Museumplein in Amsterdam serveert hij duizend porties (450 kilo) andijviestamppot met jus van gegrilde groente. Het recept is vegetarisch, geschikt voor jong en oud en je kunt gratis en coronaproof een portie komen afhalen.

Stamppot van een meesterchef

De andijviestamppot met vega-jus is één van Kranenborgs thuis-favorieten. ‘Ik houd van de combinatie van rauw en gaar.’ vertelt de chef. ‘Ik maak mijn andijvie iets aan met een vinaigrette voor extra frisheid. Hopelijk gaan meer families in Nederland deze stamppot bereiden.” In huize Kranenborg staat de aardappel regelmatig op het menu. ‘Een aardappel kun je op duizend verschillende manieren bereiden’. De variaties zijn eindeloos: je kunt ermee poffen, bakken, koken, frituren en stampen natuurlijk zoals we nu doen.

Voedzaam én duurzaam

De aardappel is niet alleen een culinaire duizendpoot. Het is een voedzaam ingrediënt dat duurzaam geteeld wordt, en ook nog eens vlak om de hoek. Hij zit vol voedingsvezels, vitamine C en vitamine B6, en mineralen zoals kalium. Aardappels zijn daarnaast echte klimaatkanjers: ze groeien met weinig impact op het milieu en hoeven geen grote afstanden afleggen voor ze bij jou thuis in de keuken belanden.

Kom jouw portie afhalen!

Proef ook de stamppot van Robert Kranenborg. Op 8 oktober vanaf 12.00 uur wordt de stamppot vanuit het Westerpark bezorgd naar adressen in de nabije omgeving. Schrijf je via aardappels.nl/stamppot in voor een tijdslot, zodat we ieders veiligheid en gezondheid kunnen garanderen.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou: