logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De groepering, Astrid Witte

de groepering

In de nabije toekomst, zo’n 100 jaar van nu, is het heel gewoon dat je je op allerlei manieren laat genezen en opknappen. Mensen leven daardoor onnatuurlijk lang, iets wat ze kunnen volhouden tot hun geld op is. Alle geneesmiddelen en hulpmiddelen kosten namelijk een flink fortuin! Het menselijk leven wordt vooral bepaald door al die aanpassingen en uitbreidingen. Deyno is het hier helemaal niet mee eens. Hij verlangt juist naar dat vroeger van al die verhalen. Hij hult zich dankbaar in de retro kleding van nu, omringt zich met old-school spullen en ziet het ook niet zitten om zijn leven te verlengen met kunstmatige trucjes. Dan maakt hij kennis met een bijzonder meisje en een nog meer speciale groepering.

Liefde voor leven

Wanneer hij in aanraking komt met een stoer meisje, Ambar, waar Deyno meteen voor valt. Ze is heel anders dan het modepopje Firenze, waar hij een relatie mee heeft. Ambar is meer… net als hij! En dat schept meteen een band. Ambar komt echter wel meer uit voor haar mening. Niet alleen in haar kleding, maar ook in haar daden. Ze is aangeslopen bij een groepering, LALD: Live And Let Die. Leven en laten doodgaan. Een groepering die zich verzet tegen de trend om het leven te rekken met kunstmatige ingrepen. Want het heeft veel nadelen. Mensen worden met gemak 105 jaar oud, wat zorgt voor overbevolking, voedseltekort en een grote financiële druk op ieders schouders.

Keuzes maken

Wanneer Deyno in aanraking komt met de groepering LALD, staat hij regelmatig voor grote keuzes. Keuzes die zijn leven gaan bepalen. Laat hij zich beïnvloeden door zijn gevoel, de liefde of door zijn rationele verstand? Het is niet altijd even rechtlijnig, zoals je in De Groepering zult ontdekken. De vraag is hoe ver hij wil gaan voor LALD, zodat hij er bij kan blijven horen, of dat hij eerder aan de rem trekt en uit de groepering stapt?

Ga direct naar De Groepering op BOL.com.


Recensie over De Groepering

De Groepering is een vlot geschreven boek over de nabije toekomst en de invloed die onze geneeskunde op de wereld kan hebben. Techniek en gemak hebben de overhand gekregen en zorgen voor veel discussies. Deyno en zijn nieuwe vriendin maken deel uit van een radicale groepering, maar hoe ver moet je daar in gaan? Het boek is fantasierijk geschreven, heeft leuke items gekozen uit ‘die goeie ouwe tijd’ en zet je zeker aan het denken.

Score: 8


Informatie

De Groepering,
Clavis, 164 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 13 jaar. ISBN: 9789044833737. Prijs: 15.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.