logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lees over de vroege jaren van De Grijze Jager in Het toernooi van Gorlan

de grijze jager - de vroege jaren 1 het Toernooi van Gorlan De boeken van De Grijze Jager zijn een absoluut succes. Schrijver John Flanagan wist een geweldige wereld neer te zetten met ridders, jagers, een vleugje magie en vooral veel spanning en mysteries. In twaalf boeken lees je de avonturen van de avontuurlijke Will, die langzaam opgroeit tot een geweldige Grijze Jager. In deze nieuwe serie boeken gaat hij nog wat verder terug in de tijd, want in De Vroege Jaren gaat het over de tijd dat Halt en Crowley, de beroemdste Grijze Jagers ooit, nog jong en onbezonnen waren.

Wereldverbeteraars

Zoals je kunt verwachten waren deze twee jonge mannen in hun vroege jaren nog vol idealen en hadden ze grootse plannen om de wereld een betere wereld te maken. Helaas zal dat niet heel erg eenvoudig worden, aangezien Morgarath in zijn rol als baron van Gorlan te veel geniet van zijn slechte daden en teert op een gevoel van hebzucht. Aan de andere kant gaan er flinke geruchten rond dat prins Duncan in het noorden de nodige ophef creeert. Is dat wel zo? Crowley en Halt gaan – met een paar ervaren Grijze Jagers – op pad om de waarheid te achterhalen. Dat is nog niet zo eenvoudig, aangezien het team van Grijze Jagers door baron Morgarath in een bijzonder kwaad daglicht worden gesteld…

Op weg naar de troon

Morgarath wil maar één ding: de troon opeisen. Daarbij deinst hij voor niets of niemand terug en gebruikt hij alle macht en invloed die hij maar kan vinden. Door de koning op te sluiten heeft hij al een zorg minder, en door zijn kwade praatjes zakt het vertrouwen van het volk in prins Duncan en de Grijze Jagers snel. De paar Grijze Jagers die er nog zijn worden vervangen door nietsnutten, wat de hele situatie nog wat erger maakt. Crowley en Halt doen hun best om hun steentje bij te dragen, het duurt dan ook niet lang of ze een team betrouwbare jagers hebben samengesteld. Met veel zijn ze echter niet: zijn elf Grijze Jagers wel genoeg?

Vertrouwd concept

Eigenlijk lees je in De Vroege Jaren eenzelfde concept als in de eerste serie boeken over De Grijze Jager, maar dan met een jonge Halt en Crowley als leerjongens in plaats van de ietwat wereldvreemde Will. De wereld waarin het verhaal zich afspeelt zal voor de trouwe fans een feest van herkenning zijn – Gorlan natuurlijk als spil van de originele serie, maar ook de avonturen van onze twee helden zullen veel duidelijk maken in de oorspronkelijke reeks boeken. Ook hier spelen de normen en waarden van de Grijze Jagers een grote rol. Normen die je maar wat goed zou kunnen gebruiken in het dagelijks leven: behulpzaamheid, eerlijkheid en vriendschap lossen bijna alle problemen op!

Informatie

De Grijze Jager: De Vroege Jaren – Het Toernooi van Gorlan, John Flanagan Gottmer, 372 pagina’s, paperback. Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789025760960

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.