logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De gratis app Tafelmonsters maakt tafels leren leuk


Illustratie Tafelmonster (2)

Het oefenen van de tafels: heel belangrijk niet altijd leuk. Of wel? De gratis app Tafelmonsters maakt oefenen leuk! Je kind gaat op in het spel en leert haast ongemerkt de tafels van 1 t/m 10. Zo bereik je samen met school een goed rekenresultaat. Aan het einde van groep 5 moeten de kinderen de tafeltjes tot en met 10 kennen. De app Tafelmonsters is nu al bijna 8000 keer gedownload.

Tafelmonsters is gemaakt door de uitgever van Pluspunt en De wereld in getallen – de meest gebruikte rekenmethodes in het basisonderwijs. De app is gratis en geschikt voor de iPad. Je kunt hem vinden in de App Store van Apple onder de zoekterm ‘Malmberg’.

Tafeltjes leren in een spel…
De tafelmonsters zijn gevlucht. Daardoor is het landschap grijs en grauw geworden. Maar je kunt ze weer terughalen… Als je de tafels kent, tenminste! Door tafelsommen te maken, verdien je snoepjes. En de tafelmonsters zijn gék op snoepjes! Hoe meer snoepjes je verdient, hoe meer tafelmonsters terugkomen. En zij brengen de kleur terug in het landschap.

Een kind kan zelf kiezen welke tafels het wil oefenen. De app Tafelmonsters is uitgebreid getest door kinderen en geschikt voor de leeftijd 7-9 jaar. Zo oefenen kinderen ook thuis gericht de tafels van 1 t/m 10. En het is nog leuk ook!

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.