logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Gouden Eeuw 2

De Gouden Eeuw heeft niets weg met onze Nederlandse Gouden Eeuw, die zich afspeelde in de zeventiende eeuw. Nee: deze Gouden Eeuw neemt je verder terug in de tijd, naar een grauwe en gevaarlijke Middeleeuwse periode van ridders en zwaardgevechten, van kastelen en boogschutters. In deze situatie maak je kennis met prinses Tilda en haar machtsbeluste opponent, Edwald. Tilda is in de ban van een magische kist, die haar letterlijk en figuurlijk verblind. Daardoor meent ze dat haar broer Edwald van de troon gestoten moet worden, kostte wat kost. Felle gevechten en grote verliezen aan beide zijden zijn het gevolg.

Koude oorlog

De oorlog wordt bemoeilijkt door de opkomst van de winter. Terwijl de opstandelingen hun troepen verzamelen en oprukken vanuit het Peninsula, belegert prinses Tilda het kasteel van haar broer om haar troon te heroveren. Bovenop de wallen, op de eerste rij, staan de ‘geuzen’ klaar voor de aanval. Het is voor beide kampen echter spannend. Aan welke zijde staan de burgers? Voor wie kiezen ze in het heetst van de strijd? En kunnen ze van binnenuit het kamp van de tegenpartij overwinnen?

Slotstuk

Dit tweede deel vormt het majesteitelijke sluitstuk van het schitterende epos ‘De Gouden Eeuw’. Een boek dat een revolutie en een storm kan ontketenen, de kracht van een utopie die het geloof in de toekomst aanwakkert. Dat allemaal dankzij de openbaringen van iemand die als door iedereen als zwakzinnig en simpel gezien wordt. De Gouden Eeuw is een middeleeuws sprookje met actuele inslag draait om die ene vraag: zal de revolutie plaatsvinden?

Ga direct naar De Gouden Eeuw 2 op BOL.com.


Recensie over De Gouden Eeuw 2

De Gouden Eeuw is een comic die zich in de middeleeuwen afspeelt. De graphics zijn daar ook voor een deel op aangepast, de stijl is geinspireerd op de illustraties in oude, middeleeuwse boeken. Dat is even wennen: de tekeningen doen daardoor minder aantrekkelijk aan. Toch heeft het boek een heldere en krachtige uitstraling. In verschillende prenten komt een personage meerdere keren voor, om op die manier beweging te tonen. Verrassende keuzes, die een bijzonder boek opleveren. Minpunt is dat de strijd wel erg lang uitgerekt wordt en dat niet alle ontwikkelingen even goed worden uitgelegd.

Score: 7


Informatie

De Gouden Eeuw 2,
Illustrator: Cyril Pedrosa
Uitgever: Dupuis Uitgeverij, 232 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789031438624. Prijs: 37,95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.