logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De goedkoopste Nintendo Switch

Al eerder schreven we over onze ervaringen met een Nintendo Switch: wat kun je er mee voor jongens en tieners? Dat wakkerde bij ons toch wel een wens aan om onze console-verzameling uit te breiden met een Nintendo Switch. Maar, zoals dat gaat, moeten ook wij kijken naar onze portemonnee. Die is niet eindeloos diep, en die geldboom in de tuin geeft ook weinig prijs. Toch zijn er manieren om goedkoper aan een gameconsole te komen: tweedehands!

Tweedehands met garantie

Je kent de term Refurbished vast wel: smartphones en tablets worden al jarenlang op die manier aangeboden. Mensen verkopen hun gebruikte artikelen aan een organisatie, die ze controleert, beoordeelt en netjes in een doosje verpakt. Vooral de stap van het controleren is een heel belangrijke stap: dat zorgt er namelijk voor dat de producten in tiptop conditie zijn. Aan de hand van eventuele gebruikerssporen worden ze in een categorie geplaatst en krijgen ze een prijskaartje mee: zo kun je een tweedehands product kopen, maar wel met de garantie dat je een degelijk product koopt.

Buybay

Nu zijn er flink wat bedrijven die zich richten op smartphones en tablets: met name Apple-producten worden op grote schaal refurbished aangeboden. Maar gameconsoles en andere elektronica? Dat is een ander verhaal. Daar zijn maar weinig spelers voor op de markt – zoals Buybay! Via Buybay kun je gebruikte producten en demo-producten kopen die via het retourkanaal van bijvoorbeeld BOL.com en Blokker.nl door consunenten zijn retourgestuurd. Deze gebruikte items worden nu weer via de betrouwbare kanalen als Ebay en BOL.com aangeboden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de verschillende modellen van de Nintendo Switch op Buybay! Gewoon, via het betrouwbare kanaal van BOL.com.

Weten wat je koopt

Het opmerkelijke van Buybay vind ik bovendien dat je niet alleen een product koopt in een bepaalde categorie (als nieuw, nauwelijks gebruikt, goed, met krasjes, et cetera), maar dat er ook echt een korte omschrijving wordt gegeven over de staat van het product. Bij onze Nintendo Switch stond er namelijk netjes bijgeschreven dat de Switch zelf zonder beschadigingen was, maar dat de doos flink gehavend bleek. Bovendien was er (in ons geval erg jammer!) geen exemplaar van Let’s Go Pikachu meer bijgeleverd. Dat is een beperking van deze speciale uitvoeringen: je krijgt een code meegeleverd, die je koppelt aan jouw Nintendo-account. Het spel zit er dus niet bij! Desondanks krijg je natuurlijk wel de coole uitvoering van de console – waar ik voor ging. Zo’n blauw-rode heeft iedereen immers al.

Nintendo Switch games koop je bij:
BOL.com | Refurbished door BuyBay

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.