logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit zijn de Nederlandse stemmen van De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens

Onze geliefde, melk drinkende, roekeloze, onbevreesde katachtige keert terug voor een super spannend avontuur. En dat is al weer even geleden, de eerste film over De Gelaarsde Kat is al weer 10 jaar oud. Ook in deze film nemen de makers je mee naar het Shrek-universum, waar alle sprookjes en fabels een eigen leven gaan leiden. De dappere, vogelvrije Gelaarsde Kat komt erachter dat zijn passie voor gevaar en zijn minachting voor veiligheid hun tol hebben geëist. Hoewel hij zelf de tel is kwijtgeraakt, blijkt hij acht van zijn negen levens te hebben verspeeld. Om die levens terug te krijgen begint hij aan zijn grootste avontuur tot nu toe.

Beleef elk avontuur alsof het je laatste is.

Over De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens

De beruchte Kat gaat op een legendarische reis door het Zwarte Woud om de mythische Wensster te vinden en zijn verloren levens terug te krijgen. Dat is nog niet zo eenvoudig, aangezien een bloeddorstige wolf hem om de hielen zit… een vijand die hij niet kan verslaan. Aangezien hij nog maar één leven heeft, moet hij zijn trots opzij zetten en de hulp inschakelen van zijn voormalige partner en aartsvijand, de innemende Kitty Poezelpootje. Op hun tocht worden de Gelaarsde Kat en Kitty, tegen beter weten in, bijgestaan door het sjofele, praatgrage, altijd opgewekte en grappig-naïeve hondje Perro. De drie helden worden op de hielen gezeten door de wrede Goudhaartje en de drie beren, “Big” Jack Horner en de angstaanjagende premiejager de Grote Boze Wolf.

Bekijk de trailer van De Gelaarsde Kat 2

De Nederlandse stemmen van De Gelaarsde Kat: De Laatste Wens

De film heeft een komische sterrencast, zowel in de Engelse als de Nederlandse versie. Ben jij benieuwd welke Bekende Nederlanders de Nederlandse stemmen van De Gelaarsde Kat 2 inspreken? Wij zetten ze voor je op een rij!

In de Nederlandse versie worden de stemmen van Gelaarsde Kat en Kitty Poezelpootje opnieuw ingesproken door Jon van Eerd en Anna Drijver.

 • De Gelaarsde Kat – Jon van Eerd (Antonio Banderas)
 • Kitty Poezelpootje – Anna Drijver (Salma Hayek)
 • Perrito / Perro – Jody Bernal (Harvey Guillén)
 • Goudhaartje – Holly Mae Brood (Florence Pugh)
 • Big Jack Horner – Jeroen Woe (John Mulaney)
 • de Grote Boze Wolf – Loek Peters (Wagner Moura uit Narcos)
 • Papa Beer – Frank Lammers (Ray Winstone)
 • Mama Beer – Monic Hendrickx (Olivia Colman)
 • Baby Beer – André Dongelmans (Samson Kayo)
 • Dierenarts – Murth Mossel (Anthony Mendez)
 • Mama Luna – Joanne Telesford (Da’Vine Joy Randolph)
 • Jan – Sarah Nauta
 • Jo – Julia Nauta
 • Gewetensbeestje – Niels van der Laan
 • John Mulaney
 • Chris Miller
 • Miguel Gabriel
 • Kaley Alyssa Flanagan

Over de makers van De Laatste Wens

The Last Wish, de lang verwachte opvolger van de voor een Academy Award® genomineerde blockbuster uit 2011, is geregisseerd door Joel Crawford en geproduceerd door Mark Swift, het creatieve team achter DreamWorks Animation’s hit The Croods: A New Age. De uitvoerende producent is oprichter en CEO van Illumination Chris Meledandri.

Het personage van de Gelaarsde Kat werd geïntroduceerd in de voor een Oscar® genomineerde Shrek 2 uit 2004 en was meteen een wereldwijde sensatie. Daarna speelde de Gelaarsde Kat in nog twee Shrek-vervolgen en in zijn eigen film en ook in meerdere video’s en tv-series van DreamWorks Animation. De films van Shrek en De Gelaarsde Kat hebben samen wereldwijd al meer dan 3,5 miljard dollar opgebracht.

Films koop je online bij:

Bekijk de Nederlands gesproken trailer van De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens


Ga direct naar De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens op BOL.com.

Recensie over De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens

Eerlijk is eerlijk: hoewel de humor er goed in zit, is dit niet echt een kinderfilm die ik met een zesjarige in de bioscoop had willen zien. Het gaat over de dood, heeft behoorlijk wat schrikmomenten en felle gevechten, geweld en gruweldaden. Wat dat betreft hebben ze het lieve karakter van Shrek behoorlijk achter zich gelaten. De animatiefilm gebruikt verschillende technieken die in de Japanse Anime-scene worden gebruikt, zoals actiescènes die frame voor frame worden getoond en grootse entrees voor de nieuwe helden en schurken. Dat is grappig, maar werkt niet altijd even prettig. Het geeft de film weer een harder randje, wat het niet nodig heeft. In de film lopen een aantal verhaallijnen door elkaar: de wens van de Gelaarsde Kat om weer 9 levens te hebben, zijn relatie met Kitty Poezelpootje, de relatie tussen Goudhaartje en haar drie beren, de wens van Jack Horner om de machtigste tovenaar aller tijden te worden. Oh, en dan is er nog de grote, bloeddorstige wolf die op onze hoofdpersoon aan het jagen is. Dat alles wordt soms een tikje veel. Hoewel het allemaal werkt en past, is het proppen geblazen om al die verhaallijnen in het korte tijdsbestek te stoppen.

Score: 6


Informatie

Titel: De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens
Uitgever: Universal pictures
Tijdsduur: 102 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.