logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De film Warcraft trekt je mee World of Warcraft in


warcraft-dvd-2d Als je teruggaat naar het begin van Warcraft, dan moet je heel wat jaren terug in het verleden. Naar vorig millennium zelfs, toen Warcraft begon als één van de eerste (en destijds verreweg beste – maar dat is mijn bescheiden mening) RTS games: real time strategy. Dorpen bouwen, legers opleiden en aanvallen maar! De Orcs tegen de mensen, waarbij je zelf de kant kunt kiezen. Een jaar of twaalf geleden kwam hier een unieke nieuwe variant van. World of Warcraft, een game die je vast wel kent. Daarmee werden de monsters uit de RTS-game werkelijkheid, en kun je via een vernuftig upgradesysteem en het looten van je slachtoffers steeds sterker worden en nieuwe krachten vergaren. Vorig jaar werd er een groots plan aangekondigd: de game kwam naar het witte doek! Warcraft gaat over de eerste botsing tussen de orcs en de mensen.

Orcs

Het meest coole aan de film is wel de manier waarop de orcs tot leven zijn gewekt. Er is best een tijdje nagedacht over de structuur waarin de Orcs onderling met elkaar samenleven. Hoe ze zijn, wat ze doen en  hoe ze met elkaar omgaan. Natuurlijk konden de filmmakers daarbij gebruikmaken van de kennis en ervaring van de programmeurs van Blizzard. En dat is te zien. Niet alleen aan de kant van de orcs is duidelijk te zien dat er meerdere lagen in de samenleving zit, ook aan de kant van de mensen is die band goed zichtbaar, hoewel de connectie met bijvoorbeeld de dwergen en magiërs nog best wel een stukje aangedikt had mogen worden. Of een extended edition, dat is natuurlijk altijd goed voor de echte die-hard fans.

Heldendaad

Het stoere aan Warcraft is wel dat er geen goed en kwaad is te ontdekken. Tenminste: er is geen goede of slechte kant. Zowel de orcs als de mensen hebben zo hun goede en slechte eigenschappen, en die komen genadeloos in beeld. Het maakt dus ook in de game niet uit welke kant je kiest: de ene kant is gewoon iets subtieler en de andere meer orc-ig. Met hamers en hoorns enzo. Orc-ig. En de mensen zijn fragiel, zwaaien met zwaarden en gebruiken blauwe magie, terwijl de orcs groene magie inzetten: de kwaadaardige Kwel. Beide kanten vechten gewoon voor hun eigen zaak: de mensen willen hun planeet behouden, de orcs zoeken een nieuwe plek om in te wonen. En het opperhoofd van de orcs heeft mensen nodig als brandstof voor zijn magie, de Kwel. De zielen van mensen moeten er namelijk voor zorgen dat er een poort opengaat om de wereld van de orcs te verbinden met die van de mensen. De vraag is echter: wie zal er winnen?

Informatie

Warcraft, Universal Pictures Tijdsduur: 120 minuten, Avonturenfilm. Leeftijd: vanaf 12 jaar. Verkrijgbaar op: DVD, Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.