logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Familie Boef en de Gouddiamant

In het vrolijke en spannende boek De Familie Boef en de Gouddiamant leest Papa Bo in de krant dat er een diamantententoonstelling in de stad is. Daar willen hij en mama Fia naartoe om de Gouddiamant te stelen. Van Tuur moeten ze beloven dat ze diamant niet gaan proberen te stelen. De familie boef belooft het met gekruiste vingers, dat betekent dat je het waarschijnlijk niet gaat nakomen. Dat papa en mama Boef weggaan betekent dat Tuur en zijn zusje Neeltje alleen thuis moeten blijven. Eerst lijkt het goed te gaan, maar dan wil Neeltje een verhaaltje voorgelezen krijgen. Tuur doet zijn best, maar hij kan nog niet zo goed lezen, dus Neeltje vindt er niks aan. Ze wil per se dat een volwassene haar een verhaaltje voorleest voor het slapengaan. Dus gaan Tuur en zijn zusje langs de buurman, meneer A. Gent. Hij wil haar graag wat voorlezen, maar dan komt ter sprake dat Tuurs ouders naar de diamantententoonstelling zijn. Zo rechtvaardig als een agent is, is meneer A. Gent ook en hij vertrekt naar de tentoonstelling om te kijken wat hun ouders aan het doen zijn. Maar goed, nu heeft nog niemand een Neeltjes verhaaltje voorgelezen! En ze wil het van een volwassene horen.

Gevangenis

Nadat Tuur zijn tanden heeft gepoetst en hond Smeris te eten heeft gegeven ziet hij dat Neeltje op het punt staat weg te gaan. Ze gaat naar oma Boef, vertelt ze. ‘Maar oma zit toch in de gevangenis?’ zegt Tuur. Het maakt Neeltje niets uit, want ze wil voorgelezen worden! Eenmaal bij de gevangenis schiet Neeltje een steentje door het raam van de wachttoren. Tuur en Neeltje worden opgepakt en voor een dagje in de cel bij oma gezet. Niet voor lang, want ze ontsnappen samen met oma en haar vriendin Listige Liesje om de Gouddiamant te stelen. Maar eenmaal bij de tentoonstelling aangekomen zien ze al een gat in de muur zitten. Dat betekent dat er al iemand de diamant wil stelen! Als ze bij de Gouddiamant aankomen zijn er andere mensen: papa en mama Boef! En dan doet Tuur iets heel nieuws. Hij zegt dat de politie eraan komt, maar dat is helemaal niet! Dus de hele familie rent weg door de leugen van Tuur en als hij later zegt dat hij het heeft gelogen, zijn de ouders van Tuur niet boos. Ze vinden het juist goed, want Tuur heeft leren liegen!

Ga direct naar De Familie Boef en de Gouddiamant op BOL.com.


Recensie over De Familie Boef en de Gouddiamant

Een leuk kinderboek met actie en mooie illustraties. Het is een serie, en ik denk dat dat heel goed werkt. Je kunt telkens weer een nieuw avontuur beleven. Er zijn veel kleine hoofdstukjes, dus het wisselt veel van locatie. Ik vind dat wel leuk want dan heb je een goed verloop en dan wordt het minder snel saai.

Score: 7.5


Informatie

De Familie Boef en de Gouddiamant,
Illustrator: Per Gustavsson
Uitgever: Pelckmans Uitgevers, 64 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 4 jaar. ISBN: 9789461319630. Prijs: 15 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.