logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: De expeditie van familie Vos

Als de familie Vos aankomt in de Efteling voor een jaarlijks weekendje samen, ontdekt de elfjarige Teun (Levi Otto) dat zijn pas overleden opa, die hij heel erg mist, daar nog een laatste speurtocht voor hem achter heeft gelaten. Hoewel de meeste volwassenen denken dat dat onzin is, gaat Teun samen met zijn bijzondere tante Ada (Raymonde de Kuyper) op een spannende expeditie door het attractiepark om erachter te komen wat zijn opa precies voor hem heeft verstopt. Teun komt erachter dat het gaat om opa’s zeer kostbare sprookjesboek. Maar Teun en Ada blijken niet de enigen die op het boek uit zijn; een mysterieus figuur zit hen dwars waar hij maar kan. Gaat het ze lukken om het boek op tijd terug te vinden en zo ook de familie Vos bij elkaar te houden?


Dit zijn de acteurs uit De Familie Vos:

 • Teun – Levi Otto
 • Ada – Raymonde de Kuyper
 • Marieke – Anna Drijver
 • Katinka – Fockeline Ouwerkerk
 • Elise – Randy Fokke
 • Rikkert – Frederik Brom
 • Louis – Ruurt De Maesschalck
 • Dylan – Ralph Moerman
 • Berend – Peter Faber
 • Saar – Lucilla Bellinga
 • Zonne – Fien Lindenhovius
 • Edo – Edo Brunner

Bekijk hieronder de trailer van De expeditie van familie Vos

Avonturen in een avonturenpark

Het is natuurlijk een wonderlijke situatie: opa, die zo’n beetje leefde voor de Efteling, zet een speurtocht uit voor zijn familie zonder dat iemand er iets van af weet. Na ongeveer een jaar, wanneer de familie bijeenkomt voor de jaarlijkse traditie van een Eftelingbezoek, vind de jonge Otto bij toeval een sleutel, die moet leiden naar een mysterieuze schat. Langzaam maar zeker vindt hij telkens nieuwe aanwijzingen die hem verder leiden naar de bijzondere locaties van de Efteling. Dat alleen al maakt de flim meer dan de moeite waard: het is een blijft een magische plek, hoe weinig je er ook aan verandert in de film zelf! Daarbij maakt de film dankbaar gebruik van één van de meer recente attracties, Fantasia, met diens eigen taal en tekens. Zo nu en dan komt er een geheimzinnige helpende hand voorbij, die Ada en Otto weer wat verder helpen om de speurtocht op te lossen.

Vertrouwen en fantasie

Het is duidelijk dat de film ruim steunt op fantasie en werkelijkheid. Ada heeft een wel heel bont en rijk verleden – wat heeft zij nu niet gedaan? Hoewel niet alle avonturen even natuurlijk uit haar mond komen. Otto daarentegen is bezig met een echte speurtocht, maar niemand lijkt hem te geloven. Hoewel de puberende neef Dylan hem soms helpt, doet die het ook meer uit een zin van baldadigheid dan dat hij de oplossing wil vinden. Dat maakt de film ook wel spannend, want zal het Otto uberhaupt lukken om het mysterie op te lossen? En wie kunnen ze eigenlijk vertrouwen? De knorrige oom en tante, die klagen over alles wat los en vast zit (en waarbij oom Rikkers bovendien telkens verdwijnt om zijn eigen pad te bewandelen)? Of die mysterieuze aardige man, die Ada meteen weet in te pakken met zijn charmes?


Ga direct naar De expeditie van familie Vos op BOL.com.

Recensie over De expeditie van familie Vos

Een avontuur in een avonturenpark. Het moet niet veel gekker worden, maar het blijkt een ideale achtergrond voor een magisch avontuur. Otto herleeft de spanning die hij kende van zijn opa, komt dichter bij zijn tante Ada en ziet dat zijn familie de prioriteiten duidelijk op de verkeerde plek heeft. Zijn moeders zijn te druk met hun catering, zijn tante wil alleen maar zitten en koffie drinken en zijn neef wil alleen maar herrie schoppen. Of is dat alleen maar een facade, omdat ze zich geen houding weten te geven nu opa er niet meer is? Het avontuur steekt goed in elkaar, de rollen worden meestal prima gespeeld, hoewel er soms wat dialogen zijn die te veel worden ‘opgezegd’ in plaats van overgedragen. Desondanks een prima film voor het hele gezin!

Score: 7


Informatie

Titel: De expeditie van familie Vos
Uitgever: Just Film
Tijdsduur: 73 minuten
Genre: familie.
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.