logo-liggend-wit-donkerblauw

De enige overlevende Mitch Rapp maakt het de terroristen knap lastig

de enige overlevende Deze Vince Flynn-thriller is een bijzondere thriller, aangezien Flynn er geen letter aan geschreven heeft. De beste man is in 2013 overleden, en schrijver Kyle Milles heeft het stokje van hem overgenomen. Ook in het boek De Enige Overlevende speelt Mitch Rapp de hoofdrol: een genadeloze spion die nagenoeg onverwoestbaar lijkt. James Bond, maar dan zonder zijn jongensachtige charmes en een voorliefde voor wat grover geschut. Mitch is naast spion ook antiterrorisme-expert en over de hele wereld geliefd om zijn kennis. Of gehaat, afhankelijk aan welke kant je staat natuurlijk.

Verraden

Net als in ieder boek heb je een paar bad guys nodig. In De Enige Overlevende wordt er regelmatig terugverwezen naar het eerdere deel uit deze reeks thrillers, waarin CIA-agent Joe Rickman, een genie op vele fronten, een dubbelleven te hebben geleid als dubbelspion. Hij was zelfs zo voorzienend dat er na zijn overlijden flink wat geheime documenten met belastend materiaal verspreid werden over de CIA, maar ook geheime informatie over de spionnen over de hele wereld. Een flinke strop voor de CIA dus, waarbij die informatiestroom zo snel mogelijk gestopt moet worden. En aan Thomas Rapp de eervolle taak die klus te klaren.

Gezichtspunt

Dat lijkt ontzettend eenvoudig, maar is het natuurlijk niet. Er moeten flink wat politieke spelletjes gespeeld worden, en De Enige Overlevende neemt dan ook ruim tijd voor het omschrijven van hooggeplaatste lieden van over de hele wereld, of dat nuin Pakistan is, Amerika, Griekenland of Rome. Rapp reist de hele wereld over zonder enig aarzelen, en dat houdt het boek ontzettend snel. Het verhaal van Rapp is niet de enige verhaallijn dat verteld wordt, je kijkt ook regelmatig mee over de schouder van CIA Directeur Irene Kennedy, wie een groot deel van de diplomatieke missies op zich neemt.

Snelheid en actie

Hoewel je zou zeggen dat diplomatiek handelen een ontzettend tijdrovend spelletje is, doet De Enige Overlevende het tegendeel vermoeden. Het boek heeft in ieder geval ontzettend veel vaart, maar dat komt ook doordat er snel en vaak van perspectief gewisseld wordt. En dat er ontzettend veel smerige spelletjes gespeeld lijken te worden. Iedereen lijkt een dubbele agenda te hebben, en het is natuurlijk de vraag of de echte slechteriken gepakt zullen worden… De Enige Overlevende, Vince Flynn uitgeverij Karakter, 345 pagina’s, paperback. Prijs: 17,95 euro. ISBN: 9789045211770 E-book: 7,59 euro. ISBN: 9789045211879

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.