De Efteling organiseert een sprookjes schrijfwedstrijd – Update 4 april 2017


PaulvanLoon,SprookjessprokkelaarenprinsesLaurentien schrijfwedstrijdStichting Natuurpark de Efteling organiseert in het eerste kwartaal van 2017 de ‘Sprookjesschrijfwedstrijd der Lage Landen’. Oud of jong, iedereen uit Nederland en Vlaanderen kan hieraan meedoen. De Efteling is in 2017 al 65 jaar hoeder van het sprookje. Daarom wordt in dit jubileumjaar een schrijfwedstrijd georganiseerd, die sprookjes tot leven laat komen en helemaal van nu maakt. Meer informatie en meedoen op efteling.com/schrijfwedstrijd.

Nieuw boek

De ingezonden sprookjes dienen als inspiratie voor een compleet nieuw boek van de Efteling samen met prinses Laurentien en Paul van Loon. Eerder verscheen De Sprookjessprokkelaar van de auteurs, een spannend sprookje over de rijke wereld van fantasie. Het tweede gezamenlijke boek wordt een bundel vol korte sprookjesverhalen. Voor de totstandkoming van dit nieuwe boek willen de auteurs ook ideeën sprokkelen in Nederland en Vlaanderen. Zij roepen iedereen op om mee te doen met de schrijfwedstrijd. Bekijk hier de video voor deze sprookjesachtige schrijfwedstrijd

Opdracht

De opdracht van de Sprookjesschrijfwedstrijd der Lage Landen aan kinderen én volwassenen luidt: schrijf een sprookje van maximaal 1001 woorden, dat zich afspeelt in de toekomst. De winnende verhalen worden door de auteurs gebruikt in hun boek. De winnaars krijgen een officiële naamsvermelding in het boek, ontvangen uit handen van de auteurs een eigen gesigneerd exemplaar en een bezoek aan de Efteling. De sprookjesverhalen kunnen worden ingestuurd t/m 11 maart 2017.

UPDATE 04-04-2017

De Efteling ontving maar liefst 2800 sprookjes uit Nederland en Vlaanderen voor de ‘Sprookjesschrijfwedstrijd der Lage Landen’. Het park is in 2017 al 65 jaar hoeder van het sprookje en daarom werd de schrijfwedstrijd georganiseerd. Tot en met 11 maart konden sprookjes die zich afspelen in de toekomst worden ingezonden. Het initiatief van Stichting Natuurpark de Efteling heeft vele schrijvers, oud en jong uitgedaagd. Nu is het woord aan de vakjury, die na een grove voorjurering een aantal sprookjes zal aanbevelen aan prinses Laurentien, Paul van Loon en de Efteling. De winnende verhalen worden half mei bekend. Zij dienen als inspiratie voor een compleet nieuw boek van de Sprookjessprokkelaar, dat in het voorjaar van 2018 uit moet komen.

Overweldigend aantal inzendingen

Voor de totstandkoming van hun nieuwe boek van de Sprookjessprokkelaar, een bundel vol korte sprookjesverhalen, wilden de auteurs ook ideeën sprokkelen in Nederland en Vlaanderen. Juryvoorzitter Olaf Vugts, directeur Imagineering van de Efteling: “Dat sprookjes van alle tijden zijn en ook anno 2017 springlevend, wordt bewezen door het overweldigende aantal inzendingen. Al onze verwachtingen zijn overtroffen. Het is mooi om te zien hoe zeer mensen van alle leeftijden nog steeds worden aangesproken door sprookjes en hoe hun fantasie erdoor gevoed wordt. Het zal voor onze juryleden een hele klus worden om een goede keuze te maken.” Bekijk hier een filmpje van de juryleden:

Vakjury

Tot half mei buigt de jury zich over de inzendingen. TV presentator Jochem van Gelder, schrijfster Simone van der Vlugt, liedjesschrijver Jan Rot en actrice Plien van Bennekom vertegenwoordigen Nederland. Zij doen dit samen met schrijver Marc de Bel en presentatrice Ihsane Chioua Lekhli uit Vlaanderen. Via de bibliotheken in Nederland en Vlaanderen is ook een kinderjurylid gevonden. De 10-jarige Jasper van Hove uit Lille in Vlaanderen bekijkt de sprookjes met kinderogen. De winnaars krijgen o.a. een officiële naamsvermelding in het nieuw te schrijven boek.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.