logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden

De natuur blijft fascineren. Er leven zo’n bijzondere dieren op onze aardbol! Maar ook in vroeger tijden hebben er heel wat vreemde schepsels rondgelopen op onze aarde, de een met nog specialere namen dan de ander. In het fraaie boek De eenhoorn en ander fantastische dieren die ooit leefden maak je kennis met een aantal van deze indrukwekkende en bijzondere dieren. Daarbij maken niet alleen de informatie indruk, maar ook vooral de fraaie tekeningen, die de dieren bijna weer tot leven wekken!

Museum

Het boek De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden doet denken aan een museum. In vijf hoofdstukken bezoek je verschillende zalen, ieder met een fantastische benaming als ‘Kabinet der Knuffelbeesten’ of ‘Galerij van Gevleugelde Gevaarten’. Dat maakt het boek nog interessanter, aangezien je alleen al door die benamingen nieuwsgierig gemaakt wordt. Daar wil je meer van weten! Ook de pagina’s zelf zijn op een dergelijke manier vormgegeven, met ‘opgezette’ dieren in een museumsetting die je kunt bewonderen en kleine nagedachtenissen aan de betreffende dieren, zoals fossielen, pootafdrukken of andere relikwieën.

Veel informatie

Het mooie aan dit boek is niet alleen dat je ze kunt bewonderen en kunt gapen naar die wonderlijke wezens. Je leest ook nog eens heel wat informatie over de uitgestorven dieren. Die informatie komt uit verschillende bronnen en gaat dan ook over verschillende onderwerpen. Wanneer ze leefden, bijvoorbeeld, en in welk land of in welk gebied. Ook lees je een stukje over de archeologische vondsten en verschillende theorieën van biologen over het gedrag van het dier, hoe groot en zwaar de dieren waren… en soms ook waaraan ze zijn gestorven of wanneer ze voor het laatst zijn gezien. De informatie is op een leuke en toegankelijke manier geschreven, met sappige details en vergelijkingen met dieren die nu nog leven. Zo blijven deze uitgestorven dieren toch nog altijd even bestaan.

Ga direct naar De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden op BOL.com.


Recensie over De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden

CooleSuggesties topper

Een museum vol uitgestorven dieren – het klinkt een beetje stoffig, maar Lotte Stegeman weet ze echt weer tot leven te brengen in haar teksten. Marieke Nelissen verzorgde de illustraties en maakt de museumbeleving compleet. De informatie is volledig en prettig geschreven. Je leest van alles over de verschillende dieren die ooit op onze aarde hebben rondgelopen. Dat zijn bekende dieren, zoals de t-rex en de dodo, maar ook onbekende schepsels zoals de eenhoorn en de dunkleusteus terrelli of de meganeuropsis. Zelfs vijf dieren die met uitsterven bedreigd zijn komen aan bod, zoals de bij, het schubdier en de ili pika… de Parterre voor Pechvogels is een pijnlijke zaal met dieren die met uitsterven bedreigd zijn!

Score: 9


Informatie

De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden,
Illustrator: Marieke Nelissen
Uitgever: Luitingh-Sijthoff, 104 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789024587407. Prijs: 19.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.