logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Dysasters, P.C. Cast

Voor de fans van graphic novels is er een variant voor young adults, die meer boek combineert met extremere comics. De Dysasters is een geweldige mix tussen leesboek en stripverhaal, dat het credo ‘een beeld zegt meer dan 1000 woorden’ vol omarmt. Het resultaat is een geweldig spannend boek vol superkrachten en bijzondere mensen. Maar eerst: de hoofdpersonen.

Foster en Tate

Het eerste deel van De Dysasters draait om twee tieners, de roodharige Foster Stewart en de stoere football-speler Tate ‘Nighthawk’ Taylor. Beiden hebben bijzondere gaven. Foster is er al wat meer mee bekend, Tate neemt zijn nachtzicht voor lief als bonus en weet eigenlijk vrij weinig over wat hij allemaal extra zou kunnen. Wanneer Foster en haar stiefmoeder Cora een jaar op pad zijn (op de vlucht, zo blijkt later), weet Cora dat ze naar Tate moeten. Ze gaan er naar toe en bekijken een wedstrijd van hem. Tijdens deze wedstrijd is er een allesverwoestende orkaan, waarin Cora en Tates ouders omkomen. Met een paar beknopte omschrijvingen van Cora gaan de twee tieners op de vlucht. De orkaan blijkt namelijk niet op natuurlijke wijze te zijn ontstaan…

Experiment

Al snel ontdekken Tate en Foster dat ze onderdeel uitmaken van een genetisch experiment. Dr. Rick Stewart heeft tientallen jaren geleden geëxperimenteerd op embryo’s, met bijzondere resultaten. De kinderen konden de elementen beheersen: water, lucht, vuur en aarde. Met een paar kinken in de kabel, uiteraard. Dat vroeg om verbetering! En daar maken Tate en Foster deel van uit. Zij zijn de nieuwe generatie. Een generatie waar Dr. Stewart maar wat graag zijn handen op wil leggen… en inzetten voor zijn eigen snode plannen. Het is dus een race tegen de klok. Wie zal alle tieners als eerste opsporen? Tate en Foster, of het team van vier mensen met speciale vaardigheden, opgeleid door Dr. Stewart zelf?

Ga direct naar De Dysasters op BOL.com.


Recensie over De Dysasters

De Dysasters vertelt het bijzondere verhaal van speciale kinderen op een heel gave manier. De verhaallijnen zijn bijna filmisch verwoord, waarbij je regelmatig verwend wordt met comicbook-achtige schetspagina’s, in de stijl van Marvel. Dat brengt het verhaal echt tot leven en voegt iets speciaals toe. Door het verhaal heen zijn genoeg verwijzingen naar de huidige popcultuur, maar ook naar films en muziek van vroeger, wat het verhaal een moderne twist meegeeft. Niet alle delen van het boek zijn even subtiel geschreven, sommige gebeurtenissen zijn tamelijk over the top, maar dat past perfect in het plaatje van een superheldenverhaal.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

De Dysasters,
Illustrator: nvt
Uitgever: Van Goor, 344 pagina’s, paperback.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789000363254. Prijs: 19.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.