logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De drie ??? gaan telkens weer op onderzoek uit

de drie vraagtekens In een klein Amerikaans stadje, Rocky Beach, wonen drie echte vrienden. Justus, Bob en Peter zijn drie heel uiteenlopende jongens die ondanks hun verschillen toch de dikste vrienden zijn. Een zwakke punten worden naadloos opgelost door de sterke punten van hun kameraden. Dankzij die hechte samenwerking tussen deze jongens lukt het ze zelfs om grote misdaden op te lossen! In hun straatje staan ze dan ook bekend als De Drie ??? Keer op keer weten ze zichzelf in het middelpunt van misdaden te wurmen, om van daaruit op zoek te gaan naar de waarheid en het onrecht te bestrijden.

Sabotage in het klimpark

In het boek Sabotage in het Klimpark komen ze al meteen flink in de nesten. Het drietal mag namelijk samen met de vader van Bob mee naar een nieuw klimpark. Bobs vader is namelijk journalist en mag er een stukje over schrijven. De eigenaar van het klimpark is razend enthousiast. De drie ??? mogen een stukje van de klimroute proberen. Dat loopt bijna slecht af! Er gebeuren gemene ongelukken terwijl het drietal boven is. Ongelukken die echt niet hadden mogen gebeuren. Iemand saboteert het park. Maar wie? En waarom? Er zit maar één ding op voor De drie ???. ‘Vannacht bewaken wij het klimpark,’ zegt Justus. Het wordt een nacht die ze niet gauw zullen vergeten…

Ruzie op de renbaan

Een ander deel uit deze serie is Ruzie op de Renbaan. Het verhaal begint als er plotseling een beroemd renpaard bij Justus op het erf staat! Wie heeft dat daar neergezet? Hun speurwerk brengt De drie ??? naar de renbaan van meneer Rook. Daar begint het avontuur pas goed. Want wat is de rol van de mysterieuze waarzegger meneer Helder? Ruzie op de Renbaan is veel meer dan een spannend detectiveboek, want in dit spannende speurboek mag jij ook zelf gaan meebepalen wat er allemaal gaat gebeuren. In bepaalde delen van het boek vind je een grijs kader. Daarin staan een paar opties dat het drietal kan uitvoeren. Maak je keuze en blader door naar de pagina die bij jouw keuze hoort. Erg leuk en spannend – bovendien kun je zo het boek een paar keer opnieuw lezen, terwijl je telkens andere keuzes maakt!

Interactief lezen

De Drie ??? is een bijzondere serie, die je naar een super-Amerikaans stadje brengt. Heel anders dan hier is het daar ruim, natuurlijk en een stuk avontuurlijker. Jammer genoeg gebeuren er ook gevaarlijkere dingen, maar dat maakt de boeken des te spannender. Ruzie op de Renbaan is van deze twee boeken onze favoriet. Het is super stoer om zelf keuzes te mogen maken en uit te vogelen wat die keuzes voor effect hebben. Echt interactief!

Informatie

Sabotage in het klimpark / Ruzie op de renbaan, Boris Pfeiffer
Illustrator: Kim Schmidt Maretak, 128 pagina’s, hardcover. Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789461755032 / 9789461755056

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.