logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De drakentemmer, Geronimo Stilton

De drakentemmer - Geronimo StiltonOh, spannend nieuws! Geronimo Stilton krijgt er namelijk een nieuwe boekenserie bij. Avonturen in Fantasia heet de serie, en je weet nu eigenlijk al waar het om gaat: het zijn kortere verhalen en avonturen over de magische wereld van Fantasia, waar Geronimo natuurlijk al goed bekend mee is. De Drakentemmer is het eerste boek uit deze nieuwe reeks.

Draken in Fantasia

Zoals je weet is Fantasia een wereld vol magie, vreemde wezens… en draken. Om die laatste gaat het in dit geval. De Ridder zonder Blaam of Vrees, zoals Geronimo Stilton in Fantasia wordt genoemd, is hard nodig om twee jonge draken te trainen. Tumult en Strabant staan namelijk op het punt om een belangrijke test uit te voeren, waarmee ze moeten laten zien wat ze waard zijn. Echt luisteren doen de draken echter niet, waardoor ze nog lang niet klaar zijn voor de test. Voor de gemeenschap van Fantasia zit er maar een ding op: Geronimo Stilton oproepen!

Avonturen stap voor stap

In De Drakentemmer, het eerste deel van Avonturen in Fantasia, is het dus aan Geronimo om de twee draken op te leiden. Daarbij kan Geronimo gelukkig rekenen op de steun van de oude draak Antraciet III van Groot Branie, die hem precies vertelt wat de draken moeten kunnen. Aan de andere kant: Antraciet wat het ook niet gelukt om Strabant en Tumult op te leiden, dus of Geronimo daar wat hulp bij heeft?

Ga direct naar De drakentemmer op BOL.com.


Recensie over De Drakentemmer

Het is een briljante zet om de dikke boeken van Fantasia om te vormen tot een reeks Avonturen in Fantasia. De avonturen worden stap voor stap uitgevoerd, wat grappige situaties oplevert natuurlijk, met achterin het boek leuke weetjes over draken en spelletjes over Fantasia. Natuurlijk zit het boek vol bekende illustraties, waar de boeken zo bekend om zijn geworden.

Score: 8


Informatie

De drakentemmer,
Illustrator: Archief Piemme
De wakkere muis BV, 115 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789085924586. Prijs: 8,95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.