logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Donkere Getallen 8: Het stof van de tijd

Het heeft schrijver Luc Deschamps de nodige tijd gevergd om dit achtste deel uit de reeks Donkere Getallen te schrijven – wat voor fans natuurlijk een enorme last was. Het blijkt ook een lastige klus te zijn, want hoe zorg je dat je een nieuwe impuls geeft aan een serie waar al zeven boeken van bestaan? En hoe bind je nieuwe lezers aan een bestaande reeks? Dit achtste boek geeft overigens een uniek kijkje in de wereld van de Donkere Getallen. Zoals je weet, heeft Harry immers heel wat slechteriken doen verdwijnen. Maar: waar naartoe? Daar komen Harry en zijn vriendinnetje Maureen achter!

Actie en humor

Een goed boek laat je regelmatig even verzitten, omdat de spanning je bijna te veel wordt. Dat is bij de reeks Donkere Getallen zeker het geval, waar dit deel zonder problemen bij geschaard kan worden. Dankzij de nodige humor en het droge sarcasme dat in het boek verwerkt zit, blijft het prettig lezen. Voor nieuwe lezers is het zeker aan te raden de proloog door te lezen, alsook de informatie over de personages, die je voor in het boek aantreft. Een opfriscursus is altijd meegenomen! Naast hoofdstukken die vanuit Harry zijn geschreven, lees je ook hoofdstukken die juist vanuit de slechteriken zijn geschreven. Daarin ontdek je wat zij allemaal met Harry van plan zijn. En dat is niet veel goeds!

Recht door zee

Het verhaal draait om Harry – die als een ware held op zoek gaat naar zijn vriendinnetje Maureen, welke opeens verdwenen lijkt te zijn. Hoewel hij Maureen heeft beloofd de Donkere Getallen nooit meer te gebruiken, ziet hij nu geen andere oplossing. Hij moet naar de andere wereld, waar hij ook al zijn vijanden naartoe heeft gestuurd. En die zaten daar net op te wachten! De strijd tussen goed en kwaad begint daar pas goed. Het verhaal heeft een paar originele insteken, veel humor, maar is in de basis behoorlijk rechtlijnig.

Ga direct naar De Donkere Getallen 8: Het stof van de tijd op BOL.com.


Recensie over De Donkere Getallen 8: Het stof van de tijd

Het Stof van de Tijd laat zien wat er met alle vijanden van Harry is gebeurd, nadat hij ze met behulp van de Donkere Getallen naar de andere wereld heeft geholpen. Het is een spannend boek met veel vaart, dat rechtlijnig door een bizar avontuur rent. Het is grappig om weer eens kennis te maken met alle vijanden, die stiekem juist voor de komische noot zorgen in het verhaal. Het boek is vlot geschreven, leest heerlijk weg en is een echte aanrader voor jongens en meisjes die niet zozeer van lezen houden.

Score: 8


Informatie

De donkere getallen 8 – Het stof van de tijd,
Illustrator: nvt
Uitgever: Van Halewyck, 182 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789463830751. Prijs: 10 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.