logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De doden praten, Dr. Werner Jacobs

Ga maar aan de kant, CSI en Bones! Dit is Dr. Werner Jacobs, forensisch patholoog. Hij moet het doen zonder alle high-tech snufjes en gadgets, state-of-the-art 3D computermodellen en een heel team aan hoogbegaafde buitenbeentjes die om één of andere reden gewoon in dienst mogen blijven. De doden praten – tenminste, als je naar ze kunt luisteren. En Dr. Werner Jacobs weet de meeste verhalen wel uit ze te krijgen!

Zombies

Nee, natuurlijk gaat De doden praten niet over zombies en tot leven gewekte doden. Het gaat in dit boek om echte verhalen, echte rechtzaken en echte slachtoffers. Dat maakt dit boek dan ook wel indrukwekkend, ware het niet dat Dr. Jacobs op een luchtige en ietwat ‘zakelijke’ kant bespreekt. Dat maakt dat de verschillende casussen lezen als een mini-detective, waarbij zijn persoonlijke ervaringen en meningen bovendien niet onder stoelen of banken geschoven worden.

Realistisch

Dat realistische tintje maakt het boek wat minder gruwelijk en cru, ook al zijn de zaken dat zeker wel. Het gaat meestal om moord en doodslag. Er moet een doodsoorzaak gevonden worden, een dader berecht. En veel van de informatie moet de forensisch patholoog uit de overblijfselen zien te verkrijgen. Een strijd tegen de klok, zoals je begrijpt. Dankzij de manier van schrijven ontdek je echter dat er gewoon een mens verstopt zit in dat groene pak, dat er iemand aan het werk is met gevoelens, ideeën en soms ook wel eerlijke bedenkingen.

Ga direct naar De doden praten op BOL.com.


Recensie over De doden praten

We kijken maar al te graag naar die spannende detectives op tv, maar hoe is de realiteit? Dat lees je in dit boek, waar misdaden daadwerkelijk aan de hand van lijken worden opgelost. Slimme oplossingen, vreemde vondsten en gruwelijk verminkte slachtoffers: het gaat de dokter niet altijd in de koude kleren zitten. Gelukkig weet hij het goed van zich af te schrijven, waardoor je een bijzonder en indringend beeld krijgt van de harde realiteit.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

De doden praten,
Illustrator: Jose Masschelin
Uitgever: Manteau, 192 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789022335864. Prijs: 22.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.