logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De dikke piraten van hiernaast maken het wel heel bont

De dikke piraten van hiernaast

Op een dag hoort Michiel een hoop kabaal buiten. Als hij gaat kijken, gelooft hij zijn ogen niet: naast hun huis wordt druk gebouwd aan een enorm huis, dat verdacht veel lijkt op een oud piratenschip. En dat in hun sjieke wijk… dat kán toch niet? En wat zwemt daar in die gracht, om het houten bouwwerk? Is dat een echte haai? Jazeker! Dat kan ook niet anders, want de familie Donderbus is een gezin van echte piraten! Dat maakt de buurt meteen een stuk interessanter! In het boek De dikke piraten van hiernaast kun je de eerste drie boeken lezen over deze bijzondere familie en hun nieuwsgierige buurjongen Michiel.

Bijzondere piraten

Piraten zijn er in alle soorten en maten. Je hebt tegenwoordig heel moderne piraten, met geweren en snelle boten, maar zo is de familie donderbus gelukkig niet. Zij zijn echt van de oude stempel, met houten benen, ooglapjes, zwaarden en kanonnen. Maar helaas is er weinig meer te halen met zo’n traag zeilschip, en dus besloten ze maar aan land te komen. Daar willen ze een goed en rustig bestaan beginnen. Dat is ze echter niet helemaal gegund. Piraten hebben nu eenmaal een slechte naam! Michiel durft wel contact met ze te zoeken, en wordt al snel de dikste maatjes met hun zoon Billy. Dankzij die vriendschap komt hij – en ook jij als lezer – van alles te weten over het kleurrijke piratenleven. Zo beginnen ze met de toetjes, om daarna pas een beetje groenten te eten, gebruiken ze een dolk in plaats van mes en vork en is ‘wassen’ iets dat ze maar heel af en toe doen. Oh ja, en schrik niet van opa… die houdt wel van een glaasje rum op z’n tijd en is eerder de scheepshond dan een volwaardig piraat!

Drie in één

Na een vrolijke kennismaking met de familie Donderbus ga je in het tweede boek van De Dikke Piraten van Hiernaast weer een sprongetje verder in de tijd. Op een moment dat de familie zich eigenlijk een beetje gaat vervelen. Op het land wonen is toch heel anders dan op de woeste zee, nietwaar? Je moet je aanpassen aan andere mensen, d’r zijn een stuk minder zeemonsters en er gebeurt eigenlijk niks. Tot dat Michiel op televisie een reclamefilm ziet over een piratenpretpark. Dat is echt iets voor de piraten van hiernaast! Maar of dat nu zo’n goed idee was… want de neppiraten uit het pretpark hebben het flink te verduren met de piratenstreken… vooral opa Donderbus gaat helemaal over de rooie.

Drie is scheepsrecht

In het derde deel van deze omnibus over de piraten van hiernaast komt er een nieuw gezin in de buurt wonen. Een gezin dat zelfs de stuipen op het lijf van de piraten weet te jagen: een gezin aan ninja’s! Hoewel de rest van de wijk inmiddels wel wat gewend is vinden de piraten dit echt ongehoord. Piraten en ninja’s zijn blijkbaar niet elkaars beste vrienden, zeker niet na een akkefietje voor de kust van Japan, waar telkens naar verwezen wordt. Hoewel zowel de Ninja’s bang zijn van de piraten en andersom maken Michel en Billy kennis met de dochter van het gezin, Akari, en ontdekken dat er helemaal niets engs is aan de zwartgeklede vechtersbazen! Maar ja – leg dat nog maar eens uit aan alle ouders…

De dikke piraten van hiernaast

Dit spannende boek staat bol van de grappige en vlotte avonturen. Het is een echt jongensboek geworden dankzij de hoeveelheid piraten en zwaarden, waar je echt van zult smullen. De boeken zijn lekker vlot geschreven, zonder al te veel moeilijke woorden en zinnen. Bovendien leest het vlot weg. Als bonus zul je nog een paar echte piratenvloeken oppikken, die bijzonder grappig zijn! De dikke piraten van hiernaast smaakt echt naar meer. Gelukkig zijn er nog een aantal boeken uit de reeks, je kunt dus gewoon blijven voorlezen.

Ga direct naar De Dikke Piraten van Hiernaast op BOL.com.

Informatie

De dikke piraten van hiernaast, Reggie Naus

Illustrator: Mark Janssen
Ploegsma, 293 pagina’s, hardcover.
Prijs: 15 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789021676210


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.