logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De dag dat oma het internet kapotmaakte, Marc-Uwe Kling

Ouderen zijn niet altijd even handig met de moderne techniek. Regelmatig krijg ik bezorgde blikken van mijn ouders en schoonouders, met de vraag of ik een technisch probleempje wil oplossen. Het blijft immers een abstract iets, zaken als internet en alle apparaten die daar tegenwoordig van afhankelijk zijn. De dag dat oma het internet kapotmaakte speelt daar heel leuk op in: het is een boekje waarin het oma ook echt is gelukt om het internet stuk te maken!

De hele familie

Wanneer oma aan het oppassen is bij Tiffany, haar broer Max en haar zus Lisa, blijkt het dat ze ineens zonder het internet zitten. En dat niet alleen… de hele wereld zit zonder internet! Oma heeft met haar klik, klik alles stukgemaakt. Zelfs opa kan het niet verhelpen, maar goed, die heeft zijn gereedschap ook niet bij, dus dat scheelt. Dan kun je het internet ook niet open schroeven.

Offline aandacht

Wanneer iedereen offline is, merken ze stuk voor stuk dat ze toch wel heel erg afhankelijk zijn geworden van het internet. Zonder internet hebben ze ineens veel meer tijd en ook aandacht voor elkaar. Zelfs de pizzajongen komt in de problemen en wordt warm onthaald in het gezin. Hij weet anders ook niet waar hij naar toe moet, en pizza koud laten worden… dat is ook geen optie. Daarbij is die Lisa toch wel heel erg leuk! Max, Tiffany en Lisa ontdekken dat er een hele wereld is buiten het beeldscherm, een wereld die absoluut de moeite waard is om te ontdekken.

Ga direct naar De dag dat oma het internet kapotmaakte op BOL.com.


Recensie over De dag dat oma het internet kapotmaakte

CooleSuggesties topper

Zin in een heel grappig boek met een goede boodschap? Dan is dit boekje echt iets voor jou. Het moedigt aan om die onbekende wereld zonder wifi en internet te ontdekken. Om te praten met elkaar en nieuwe dingen te ontdekken, nieuwe mensen te leren kennen. Het boekje zit boordevol grapjes in alle soorten en maten, van lollige grapjes voor jonge kinderen tot de herkenbare vete tussen opa en oma voor volwassenen. De tekeningen maken het verhaal helemaal compleet: ontdek de wereld zonder internet!

Score: 9


Informatie

De dag dat oma het internet kapotmaakte,
Illustrator: Astrid Henn
Uitgever: De Vier Windstreken, 66 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789051167771. Prijs: 11.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.