logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Grootste casting van Nederland ooit: Lelijke (en mooie) kinderen gezicht voor De Club Van Lelijke Kinderen

Heb je altijd al eens met bekende acteurs in een film willen spelen? En ben je de gelukkige eigenaar van een prachtig stel flaporen, vrolijke sproeten, enorme pluizebol, beugelbekkie, een heel saai of juist een mooi gezicht? Dan is De Club van Lelijke Kinderen op zoek naar jou! Vanaf vandaag kunnen kinderen van alle leeftijden deelnemen aan de grootste open online casting die ooit in Nederland is georganiseerd. Iedereen mag auditie doen voor de familiefilm De Club van Lelijke Kinderen. Zoeken ze dan alleen lelijke kinderen? “Wat is lelijk? Volgens ons is iedereen is lelijk op zijn eigen manier en is dat juist iets om trots op te zijn! Daarom mag iedereen auditie doen. Mooi of lelijk. Tenminste, als je nog kind bent”, aldus Casper Eskes van producent Umami Media. Voor de film wordt gezocht naar honderden kinderen van alle leeftijden voor zowel de hoofdrollen als bijrollen. De casting is extra bijzonder omdat het voor de eerste keer is dat je dit zelf vanuit huis kunt doen. Auditie doen doe je via www.declubvanlelijkekinderen.nl door drie speciale opdrachten uit te voeren. Eerdere acteerervaring is niet nodig, en het is natuurlijk helemaal gratis. De volwassen cast van de film wordt binnenkort bekend gemaakt. De opnames gaan dit najaar van start, vanaf 9 oktober 2019 draait De Club van Lelijke Kinderen in de bioscoop.

Over de film:

Paul, een jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij erachter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara, het mooiste meisje van de klas, ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met de President. Lukt het Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het regime van President Isimo omver te werpen?

De Club van Lelijke Kinderen is een spannende familiefilm naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts (uitgeverij Ploegsma). De regie is in handen van Jonathan Elbers (Fashion Chicks). De film wordt geproduceerd door Umami Media in coproductie met Shooting Star Film Company en de EO met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBo en ATF. Distributeur Independent Films brengt de film op 9 oktober 2019 uit in de bioscoop.

Over het boek:

De club van lelijke kinderen van Koos Meinderts is een avontuurlijk, spannend én grappig boek voor kinderen vanaf 8 jaar. Het boek verscheen voor het eerst in 1987 bij Uitgeverij Ploegsma. Sinds verschijnen is het boek altijd in druk geweest.

Koos Meinderts debuteerde in 1983 als schrijver bij Uitgeverij Ploegsma met Mooi meegenomen. Inmiddels heeft hij ruim vijftig titels op zijn naam staan, waarvan een groot deel is vertaald. Koos Meinderts schrijft ook voor volwassenen, bijvoorbeeld in samenwerking met zanger en cabaretier Harrie Jekkers. De meeste van zijn boeken worden geïllustreerd door zijn vrouw, Annette Fienieg. Zo ook De club van lelijke kinderen. 

Umami Media is een jong film en tv productiebedrijf van Casper Eskes, Wim Boven en Niek Teunissen en produceerde eerder onder andere de televisieprogramma’s The Amsterdam Project en Beaufort, en de films Guilty Movie, Pijnstillers, Kappen en De Dirigent.

Sinds 2000 brengt Independent Films Nederland BV een grote verscheidenheid aan films uit op Nederlandse bodem. Met succesvolle titels als Gooische Vrouwen, Soof, Huisvrouwen Bestaan Niet, Paddington,  John Wick 2, The Hunger Games-reeks, Elle en La La Land is Independent Films de grootste onafhankelijke filmdistributeur in Nederland.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.