logo-liggend-wit-donkerblauw

De Club: nieuwe fictieserie over de club waar je niet bij wilt horen

De opnames voor de nieuwe tragikomische serie De Club zijn gestart. De achtdelige serie volgt drie koppels die vrienden worden in de wachtkamer van de IVF-kliniek. Zij hadden hun toekomst al helemaal gepland, maar moeten zich aanpassen wanneer hun kinderwens niet zo vanzelfsprekend blijkt… De reeks is in 2023 op Eén en Prime Video te zien.

streaming-banner-prime-video
De Club prime video

Vlaams-Nederlandse topcast

In De Club schittert een Vlaams-Nederlandse topcast met in de hoofdrollen:

  • Janne Desmet
  • Dominique Van Malder
  • Jade Olieberg
  • Evelien Bosmans
  • Roos Dickmann
  • Achraf Koutet
  • Lies Visschedijk

Hoop, liefde, vriendschap en humor

Net als bij Gevoel voor tumor wordt een moeilijk maatschappelijk thema openhartig, zonder taboes en met humor benaderd. De Club is dan ook een verhaal over hoop, liefde, vriendschap en humor in periodes van puncties, Pregnyl-spuiten en gierende hormonen.

Een kind krijgen: het lijkt vanzelfsprekend, kinderspel. Maar: 1 op de 6 stellen in Nederland en België kampen met vruchtbaarheidsproblemen. Er is een steeds groter wordende club mensen in onze maatschappij die medische hulp nodig heeft om een kind te kunnen krijgen. Steeds meer mensen worden lid van een club waar ze nooit deel van wilden uitmaken. Ook scenaristen Leander Verdievel en Zita Theunynck maakten onverwacht deel uit van de club. Hun ervaringen waren de aanleiding voor De Club.

Een wereld van onverwerkt verdriet

Scenarist Leander Verdievel (40) werd onvruchtbaar na een slopende kankerbehandeling. Over zijn strijd tegen kanker schreef hij de serie Gevoel voor tumor. Er volgden turbulente jaren vol mislukte IVF-pogingen en een moeilijke adoptieprocedure. Hij kreeg het idee om een serie te maken over die fertiliteitswereld die zoveel mensen kennen, maar waar zo weinig wordt over gepraat. Een wereld waar veel onverwerkt verdriet is, maar ook onverwachte humor.

Over de makers

De serie werd bedacht en geschreven door Leander Verdievel (Gevoel voor tumor), Sara Theunynck, Zita Theunynck (Arcadia), Hilde Pallen (Zie mij graag) en Astrid van Keulen. De Club wordt geregisseerd door Toon Slembrouck (Tom & Harry). De Club is een coproductie van VRT en Les Gens (Gardner & Domm) voor Eén en Prime Video.

streaming-banner-prime-video

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.