logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Braniebende, Tom Fletcher

Tom Fletcher heeft de afgelopen jaren een mooie schare Nederlandse fans achter zich geschaard. Dat is niet zo vreemd, aangezien Tom Fletcher telkens weer een magische wereld op papier weet te zetten. Dat is ook hetzelfde met De Braniebende, wat je zou kunnen zien als een vervolg op De Knerpers, maar dat ook perfect los te lezen is.

Magische wereld Braniebende

Het verhaal van de Braniebende draait om Frenkie de Bruin, die pas in het kleine dorpje Bizar is komen wonen. Daarbij heeft hij afscheid moeten nemen van zijn oude woonplaats – en dan in het specifiek van Dani, zijn kameraad-vriendinnetje (niet zijn vriendinnetje-vriendinnetje, hoewel de meningen daarover nogal verdeeld zijn). In eerste instantie ziet Frenkie het helemaal niet zitten om opnieuw te beginnen in Bizar, maar als er opeens een bijzonder onweer door de buurt raast en groene bliksemschichten door de straat knetteren, is dat het begin van een wonderlijke situatie. Het lijkt er namelijk op dat sommige kinderen bijzondere krachten hebben gekregen, die te pas en te onpas naar boven komen.

Maandboek

Iedere maand schrijft Frenkie een brief aan zijn oude vriendinnetje (nee, niet op die manier!) waarin hij vertelt over zijn ontdekkingen en de bijzondere gebeurtenissen in het dorpje Bizar. Iedere maand ontdekken ze wel weer een nieuwe superkracht van iemand of iets in hun straat. Zo verandert Erik Flipper in een grote haai als hij nat wordt, kan de verlegen Mollie onzichtbaar worden en kan Suzy Snoei een heel stuk groeien, als ze dat wil. Dat is nog niet alles – en nog lang niet alle bijzondere krachten van de Braniebende worden in dit boek ontdekt. Wel is duidelijk dat ze allemaal van spannende verhalen houden en in actie komen als Frenkie ontdekt dat er een geheimzinnige schaduw door hun dorpje sluipt. Waar zou hij naar op zoek zijn? Zodra ze dat weten, komen ze meteen in actie.

Ga direct naar De Braniebende op BOL.com.


Recensie over De Braniebende

De braniebende is een magisch en grappig verhaal over een klein en bijna vergeten dorpje, waar Frenkie en zijn ouders en broertje komen wonen. Door een magisch onweer krijgen kinderen in zijn straat bijzondere krachten. Frenkie vertelt in geuren en kleuren over zijn avonturen aan zijn vriendinnetje Dani, aangevuld met tekeningen en overdadig grootgemaakte woorden (die niet altijd logisch gekozen zijn). Jammer is bovendien dat alle woorden getypt zijn, behalve die grote woorden. Dat doet een beetje afbreuk aan het idee dat de brieven geschreven zijn. Magisch en fantasierijk? Dat is het boek zeker. Het is een absolute pageturner met spanning, humor en heel veel onverwachte vriendschappen.

Score: 8


Informatie

De Braniebende,
Illustrator: Shane Devries
Uitgever: Meis & Maas, 392 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789463850438. Prijs: 13.39 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.