logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De Boe!KIDS beleven spannende avonturen in Het Spookdorp

Spookdorp_groot In het Spookdorp gaat het verhaal over Wolf. Hij krijgt van zijn ouders holarrest omdat hij niet goed heeft geluisterd. Hol-arrest klinkt misschien een beetje onbekend, maar als je als weerwolf straf krijgt, kun je natuurlijk geen huisarrest krijgen. Wolven wonen immers in holen! Wolf is het er echter niet mee eens. Hij is geen pup meer! Hij zint dan ook op een geschikte wraak. Die vind hij in een oud toverboek van Pas, zijn vriendin uit de Boe!Kids. Helaas was er een hap uit het toverboek genomen door Krok, het huisdier van Pas en haar vader.

Toveren

Dan gebeurt er iets vreemds. Nadat Wolf de toverspreuk twee keer heeft gesproken, verdwijnen hij en zijn naar zes verschillende dimensies. De werelden zien er precies zo uit als Grissel, de woonplaats van de Boe!Kids, maar zijn toch telkens iets anders. Het grootste probleem zijn de enge inwoners van deze andere dimensies. Zo komt Wolf oog in oog te staan met Doodshoofdvlinders, die bloed uit je lichaam zuigen. Boe komt in aanraking met dinotrollen, bij Mie zijn het enorme mollen, Nes maakt kennis met vliegende vuurvissen, die alles in brand zetten, Pier heeft sneeuwgeesten in zijn dimensie ronddwalen. Pas heeft een enorme spin in haar dimensie, met het hoofd van een schildpad.

Spijt

Dat was natuurlijk absoluut niet de bedoeling van Wolf, dat snap je. Hij voelt zich ontzettend schuldig en reist door al deze dimensies om zijn vrienden te redden. Dat gaat hem redelijk goed af, en gelukkig wordt na iedere dimensie het vriendengroepje groter. Dat is ook wel nodig, want de tegenstanders waar ze mee te maken krijgen zijn niet voor de poes! Wolf wordt zelfs gevangen genomen door de reuzenspin… als dat maar goed gaat! Nadat ze allemaal twee keer de terugkeerspreuk opzegden kwamen ze weer terug in hun eigen dimensie.

Boze bui

Dit avontuur van Boe!Kids is een herkenbaar verhaal over boos zijn en daar naar handelen. Hoe vaak maak je niet iets stuk in een boze bui, of doe je dingen waar je later spijt van krijgt? Dan kun je je prima voorstellen hoe Wolf zich voelt! Maar dan iets extremer natuurlijk, wat te verwachten is in een wereld vol magie en monsters. Het is een spannend boek, zeker door alle gevaarlijke monsters die de kinderen tegenkomen. Iedere dimensie is weer een spannend moment, een nieuw avontuur waar ze uit moeten komen. De verhalen worden geïllustreerd met kleurrijke afbeeldingen, die in een cartooneske stijl zijn getekend. Dat maakt ook meteen duidelijk dat de Boe!Kids helemaal geen enge monsters zijn, maar zorgt voor een iets enger beeld bij de vreemde schepsels die ze tegenkomen.

Informatie

Boe!Kids: Spookdorp, Nico De Braeckeleer
Illustrator: Frieda Van Raevels uitgeverij Abimo, 128 pagina’s, hardcover. Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789462345911

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.