logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Biebbende 1: De Legende van de hemelrijders

De Biebbende gaat al een tijdje mee – het eerste deel is dan ook al een paar jaar oud, maar als je met een serie begint, dan het liefst bij het eerste deel, nietwaar? De Biebbende bestaat uit een groepje vrienden: Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie zijn ongeveer 11 jaar oud en zijn dol op mysteries en het oplossen van raadsels. Ze hebben hun tanden gezet in een oude dorpslegende, die draait om de Hemelrijders. 12 overleden mensen, die door De Man met de Bijl worden vastgehouden. Ga er maar aan staan!

Race tegen de klok

Al snel ontdekken onze vrienden van de Biebbende dat ze er niet zo makkelijk van afkomen. Het gevaar komt namelijk akelig dichtbij wanneer ze ontdekken dat de Man met de Bijl achter hen aankomt wanneer ze de 12 Hemelrijders niet op tijd weten te bevrijden. Het is dus echt een race tegen de klok om de mysteries op te lossen. Daarom moeten ze telkens naar een verborgen kasteel, vlak bij hun dorp, want daar zijn de twaalf geesten gevangengenomen door de enge man. Gelukkig kunnen ze ook op hulp rekenen, zo staan ze er niet alleen voor.

Spannend

Een waarschuwing voor kinderen die snel bang zijn of schrikken (en een dikke plus als je daar juist van houd): De Biebbende 1: De Legende van de Hemelrijders is best spannend en soms ook een tikje eng! Al in het begin wordt één van hen opgesloten in een verborgen kamer van het kasteel en middels een magisch touw voortgetrokken, terwijl er geen geluid meer uit zijn keel komt… daar moet je toch niet aan denken? Veel plekken waar de kinderen op onderzoek moeten uitgaan zijn best creepy. Tel daar wat geesten, spoken en enge mensen bij op, en de spanningsboog is hoog.

Uitgebreid verhaal

Schrijver Michael Reefs heeft een rijke fantasie, dat is duidelijk, hij wil ontzettend veel vertellen in een (te) korte tijd. Daarom maakt hij dankbaar gebruik van de moderne techniek: het internet! Door het boek heen vind je tal van QR-codes, die je een webpagina laten openen. Daar vind je extra stukjes informatie en achtergrond over de personages. Ook kun je meepraten over het verhaallijn. Het zorgt voor wat meer diepgang, maar je kunt het boek ook prima lezen zonder telkens naar je smartphone te grijpen.

Ga direct naar De Biebbende 1: De Legende van de hemelrijders op BOL.com.


Recensie over De Biebbende 1: De Legende van de Hemelrijders

Heb je zin in een spannend boek vol mysteries en raadsels? Dan is dit boek een absolute aanrader. Het verhaal draait om vijf totaal verschillende kinderen, het karakter van ieder van hen komt goed naar voren. Naast de vele spannende momenten is er ook aandacht voor school en de thuissituatie, naast de vastberadenheid staat ook twijfel en angst op het menu. De QR-codes zijn grappig, ze bieden wat extra diepgang, maar gelukkig kun je het verhaal ook prima lezen zonder je smartphone.

Score: 7


Informatie

De Biebbende 1:De Legende van de Hemelrijders,
Illustrator: Robin Keijzer
Uitgever: Stormsteen, 310 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789082190977 . Prijs: 15.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.