logo-liggend-wit-donkerblauw

De beste voornemens voor een gezond 2016: Salad-in-a-Jar!


salad in a jarWillen we in 2016 gezond en lekker leven, variëren met onze maaltijden en tal van nieuwe smaken ontdekken? Begin het jaar dan goed! Als grote smaakmaker van Nederland introduceert Oil & Vinegar de Salad-in-a-Jar. Een mooie, afsluitbare glazen pot van 1L waar je een heerlijke salade in maakt voor 1 persoon. Elke dag opnieuw. En elke dag wat anders, want natuurlijk inspireert Oil & Vinegar je met een serie gezonde en lekkere saladerecepten.

Wat eenvoudige vuistregels voor een gezonde levensstijl:

1. Zorg goed voor jezelf met gezonde voeding
2. Kies elke dag voor versheid en variatie
3. Houd stofwisseling en vetverbranding goed in het oog
4. Heb altijd ‘n voorraadje verse groenten, fruit en peulvruchten bij de hand
5. Ga op zoek naar de lekkerste saladerecepten
6. Maak daarvoor een stel heerlijke dressings
7. Bereid iedere dag je eigen salade (gekoeld houdbaar)
8. Gebruik daarvoor de handige Salad-in-a-Jar pot van Oil & Vinegar
9. Koester die voor een dagelijks en duurzaam gebuik
10.En tenslotte: geniet van ’the good things in life’.

Gezonde en lekkere recepten

Om te beginnen zijn er zes varianten saladerecepten: voor Classic Salad, Ceasar Salad, Salade Niçoise, Pasta Salad, Quinoa Salad en de Springtime Salad die exclusief voor Salad-in-a-Jar is ontwikkeld door Angélique Schmeinck, een van de bekendste vrouwelijke sterrenkoks van Nederland. Meer recepten volgen.

Salades-to-go

Iedereen wil (zeker in het begin van het jaar) wat rustiger aandoen met koolhydraten en meer aandacht besteden aan een gezond voedingspatroon. Daarbij horen verse groenten, fruit en peulvruchten. Dit goede voornemen lukt dit jaar moeiteloos, want je maakt vanaf nu zelf dagelijks een gezonde salade om mee te nemen naar het werk, naar de sportschool of op reis. Deze bereide salades-to-go kun je ’s avonds klaarmaken en in de koelkast zetten om de volgende dag eenvoudig mee te nemen. Als je de juiste werkwijze aanhoudt.

The making of…

Zin in een lekkere salade? Snuffel in de koelkast, kijk wat je aan groentes, ei, kaas of vleeswaar in huis hebt en kies er peulvruchten of quinoa bij of wat seizoensfruit; alles waarmee je een salade kunt samenstellen. Maak dan de dressing en doe die als eerste in de pot. Daarmee zorg je ervoor dat de overige ingrediënten niet vochtig worden.

salad in a jar the making ofDe tweede laag maak je met harde ingrediënten, zoals stevige granen of rauwkost, zodat deze de fijnere ingrediënten beschermt tegen week worden. Voeg als derde laag naar wens bijvoorbeeld fruit, kip, olijven, tonijn, tomaat, hardgekookt ei of avocado toe. Eindig met een laag sla en sluit de pot af met de deksel. Bewaar de afgesloten pot in de koelkast. Ben je toe aan de lunch, keer je Salad-in-a-Jar dan om boven een bord en Enjoy!

salad in a jar pottenverzamelingDressings & salades componeren

Salade-in-a-Jar is exclusief voor Oil & Vinegar ontworpen. De glazen Pure Food Inside pot kost € 2,95, is vaatwasserbestendig en kan dus elke dag worden hergebruikt. Mediterrane smaakspecialist Oil & Vinegar presenteert het Salad-in-a-Jar concept met een rijkdom aan recepten en ideeën voor bijzonder smaakvolle variaties en uiteraard kan iedereen naar individuele smaak verder variëren. Met een keuze uit ca. 100 verschillende soorten olijfolie en azijn plus diverse dressings, pomodori, pasta, pesto dippers, kruidenmelanges en olijven is Oil & Vinegar daarvoor een weldadige inspiratiebron. De Salad-in-a-Jar cadeau doen om een dierbare te helpen zijn of haar goede voornemens te laten uitkomen, kan natuurlijk ook en helemaal leuk om er meteen wat smaakmakers bij te doen als presentje. Zo kunnen de goede, gezonde voornemens niet meer mislukken! www.oilvinegar.com.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.