logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De beste vlogcamera’s van Sony

sony-vlog-cameraVloggen, het nieuwe bloggen. Een blog in de vorm van een video. Van een Enzo Knol, tot Monica Geuze, tot kanalen als Ponkers en Concentrate. De laatste jaren is een heel scala aan populaire vloggers ontstaan. Enzo Knol: “De vlogcamera’s van Sony zijn echte vlogcamera’s. De kwaliteit is super en de autofocus is ontzettend handig. Daarnaast zijn ze allemaal lekker compact, op broekzakformaat.” Het filmen van je grote hobby, je lievelingsbezigheid of je dagelijkse boodschap is een enorme hype geworden. Filmen op selfiestand hoort hier natuurlijk bij. Sony biedt een scala aan mogelijkheden op vlog gebied aan, van professioneel gebruik tot een geweldige camera voor een beginner.

De ultieme vlogcamera: DSC-RX100V

Vloggen met de meeste mogelijkheden! Deze professionele vlogcamera bezit een aantal specificaties die, in vergelijking met andere modellen, gezorgd hebben voor een grote voorsprong betreft de videofuncties en kwaliteit. Met een 1.0-type Stacked Exmor RS CMOS-sensor met een DRAM-chip, heeft deze Cybershot een voorsprong op de andere vlogcamera’s. Door de grote sensor samen met de Carl Zeiss 24-70mm F1.8-F2.8 lens presteert deze camera ook goed bij minder licht.

Ten opzichte van de RX100IV, zijn voorganger, beschikt de RX100V over de nieuwe LSI-chip, wat deze camera nog krachtiger maakt op het gebied van dataverwerking. Hierdoor kunnen nu langere super slow motion opnames tot 960 beelden per seconde worden gemaakt. Dit is 40x de normale frame rate, voor nog creatievere scenes. Ook schiet deze camera video’s met gemak in 4K resolutie.

Door het 180 graden kantelbaar scherm kun je jezelf altijd in het kader houden om niet achteraf voor verassingen te komen staan. Vloggen wordt je nog gemakkelijker gemaakt door de Steadyshot beeldstabilisatie technologie. Deze zorgt ervoor dat eventuele bewegingen tijdens het filmen perfect onder controle gehouden worden.

De RX100V is uitgevoerd met een Fast Hybrid autofocussysteem dat de voordelen van fasedetectie autofocus combineert met de voordelen van autofocus met contrastdetectie. In combinatie met 315 autofocuspunten kan de camera in 0,05 seconden scherpstellen en het onderwerp blijven volgen.

De RX100V kan op de meest zonnige dag een onderwerp goed in beeld brengen dankzij de OLED Tru-Finder. Deze zoeker is gemakkelijk in en uit te klappen. De gemaakte foto’s en video’s kunnen in een handomdraai gedeeld worden via Wi-Fi en NFC met een smartphone zodat deze direct gepost kunnen worden.

De RX100V beschikt over een compacte aluminium behuizing, mooi én licht. Deze high-end professionele Cybershot van Sony heeft een hoge beeldkwaliteit en een groot aanbod aan professionele functies. Niks houdt een vlogcarrière meer tegen.

Features on, met de DSC-HX90

Net als de RX100V kan de HX90 gemakkelijk gebruikt worden voor selfie-videobeelden door het 180 graden kantelbare scherm. HX90 is uitstekend inzetbaar voor de vlogger die al een tijdje bezig is, maar de meer professionele RX100 serie camera’s (nog) niet nodig heeft. Deze camera is uitgerust met een ZEISS objectief, 30x zoom, een 18,2 MP sensor, een BIONZ X-beeldprocessor; Full HD-video; Fast Intelligent autofocus en SteadyShot beeldstabilisatie.

De HX90 beschikt over een OLED Tru-Finder elektronische zoeker, hierdoor zie je altijd op een realistische wijze wat je opneemt. Daarnaast heeft de HX90 een manual ring om de door jou toegewezen instellingen eenvoudig te wijzigen tijdens de opname voor perfecte vlogs. De HX90 kan met een brandpuntafstand van 720mm, een ontzettend tele bereik, hoge kwaliteit zoombeelden vastleggen. Wil je graag je beelden aan een locatie kunnen koppelen kun je kiezen voor de HX90V welke beschikt over een ingebouwd GPS systeem. Net als de RX100V kunnen foto’s en video’s razendsnel gedeeld worden met een smartphone via Wi-Fi en NFC.

Let’s start vlogging, met de DSC-WX500

De beginnende vlogger zit gebakken met de WX500. Net als de HX90 uitgerust met een ZEISS Varia-Sonnar T-objectief, 30x zoom, een 18,2 sensor, een BIONZ X-beeldprocessor; Full HD-video; SteadyShot beeldstabilitsatie, en een kantelbaar LCD-scherm voor perfecte selfie-video’s. Deze camera van Sony is uiterst geschikt voor de beginnende vlogger. Dankzij de snelle autofocus is het gemakkelijk en snel in beeld brengen van een onderwerp kinderspel. Op het High-Resolution scherm kunnen de beelden die gefilmd worden in hoge kwaliteit bekeken worden. Net als de RX100V en de HX90 kunnen foto’s en video’s in een keer gedeeld worden via Wi-Fi en NFC met een smartphone. Perfect om direct je verse vlogs te uploaden op YouTube!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.