logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De beste tactiek voor het boeken van een vakantie

Het vakantieseizoen komt met rasse schreden dichterbij – het vroegboekseizoen is al weer gepasseerd. Als het aankomt op vakanties heb je eigenlijk drie soorten mensen: die heel vroeg boeken en daar korting van meepikken, mensen die een last minute vakantie boeken en mensen die in de tussenperiode speuren en vastleggen. Wat is de beste tactiek?

Vroegboeken

De vroegboekers zijn er als de kippen bij. Ze beginnen vaak in december al met speuren naar hun vakantiebestemming en leggen hem dus ook al maanden van te voren vast. Daarbij geven reisbureaus vaak mooie kortingen. Ze zijn immers al verzekerd van de verhuur! Er kleven natuurlijk ook nadelen aan als je zo vroeg al een vakantie boekt. Want hoe ziet je leven er over een half jaar uit? Hoe gaat het met het bedrijf waar je werkt? Ben je niet ziek? Ongelukje gehad tijdens een mud race? Zieke betovergrootopa? Hoe zal de situatie in het land van bestemming zijn (denk aan Griekenland, een paar jaar geleden). Sluit in zo’n geval dan ook altijd een annuleringsverzekering af – en kijk daarbij goed naar de voorwaarden.

Tussenin

Dat zijn de mensen die het liever wat meer in de hand willen houden. Of die simpelweg het vroegboekseizoen voor de zoveelste keer gemist hebben. Hierbij heb je meer zicht op allerlei omstandigheden in je leven, alsook de omstandigheden in het land van bestemming. En je weet inmiddels waar die vervelende buurman of je schoonmoeder naar toe gaat, en wanneer. Het nadeel is wel dat je niet niet meer profiteert van de ruime keuze en de scherpere prijzen van het vroegboekseizoen. Het kan dus zo maar zijn dat je achter het net vist.

Last Minute

De echte waaghalzen gaan voor last-minute. De flierefluiters, de vrijbuiters. Mensen die zich graag laten verrassen en op het moment zelf kijken waar het mooi weer is, waar een gaaf evenement te vinden is of helemaal enthousiast gemaakt door vrienden die in die regio zijn geweest. Last-minute vakanties zijn vaak heerlijk scherp geprijsd, dat is wel een groot voordeel. Het enige nadeel is wel dat je keuze flink beperkt is door al die andere vakantiegangers die je voor zijn geweest met hun boeking…

Wat is jouw favoriete manier van op vakantie gaan?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.