logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De beste manieren om zo vitaal mogelijk te blijven!


Goed voor je lichaam zorgen is erg belangrijk, maar het wordt soms nog wel vergeten. Je kunt het dan op een gegeven moment snel voelen en dan is het haasten om weer zo gezond mogelijk te worden. Als je dit nu al goed bijhoudt, kan het allemaal goed uitpakken voor je lichaam. Maar wat kun je nu precies doen?

Collageen Supplementen

Collageen is een eiwit dat eigenlijk al in je lichaam voorkomt en het speelt een grote rol als het gaat om onder andere een gezonde huid en gewrichten. Na je 25e maakt je lichaam een stuk minder collageen meer aan en dan kan het een keuze zijn om aan supplementen te beginnen. Bij vitsea.nl kun je een hoop collageen supplementen vinden. De voordelen hiervan zijn dat je gewrichten beter ondersteund worden en het dan bijdragen aan sterker haar en nagels. Bespreek wel eerst met een deskundige om te kijken wat precies geschikt is voor jou, want er zijn namelijk verschillende types. Type I is bijvoorbeeld goed voor de huid en type II meer voor de gewrichten.

Gezonde voeding

Met alleen supplementen kom je er niet. Je moet ook op andere manieren goed voor jezelf zorgen en een gezonde voeding is daar zeker onderdeel van. Denk aan genoeg groente en magere eiwitten. Ook granen en fruit zijn er goed om en zorgen ervoor dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt. Je zult ook op een gegeven moment merken dat je hier langer energiek van kunt blijven. Hydratatie mag je niet vergeten. Voldoende water drinken is dus erg belangrijk.

Mentale gezondheid

Vitaal kun je niet alleen zijn door een goed lichaam te hebben, want de geest speelt ook een rol. Hierbij kun je denken aan je sociale verbindingen. Het is fijn voor je welzijn om je relaties te onderhouden. Interactie met anderen is perfect voor je vitaliteit, want het kan je motiveren en je geest stimuleren. Je kunt naast gesprekken voeren ook activiteiten doen samen en dit verhoogt je energieniveau. Blijf dus vooral in contact met anderen.

Slaap

Ten slotte zorgt voldoende nachtrust voor het herstel van je geest. Je hebt namelijk momenten nodig om je op te laten en door goede slaap lukt dit ook. Je energie start eigenlijk hier. Als je geen goede nacht hebt gehad, begint je dag al slecht en dit wil je niet hebben. Je kunt zorgen voor voldoende slaap door een vaste routine te behouden. Daarnaast helpt het als je stimulerende middelen vermijdt. Denk hierbij aan cafeïne of alcohol. Som moet je wat dingen uitproberen om erachter te komen wat nu echt werkt voor jou. 

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.