logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De beste manier om je iPhone met je PC te koppelen


Het is niet altijd makkelijk om een digitale workflow te bedenken die feilloos werkt – en die je feilloos laat samenwerken met verschillende apparaten. Windows, Android, ChromeOS en iOS zijn nu eenmaal compleet andere systemen. Microsoft heeft met zijn Telefoon-app een goede zet gedaan om de communicatie met je smartphone tot stand te brengen, maar het kan altijd beter. Dit is de beste manier om je iPhone met je PC te koppelen. Met de stappen hieronder kun je bestanden overzetten, foto’s en video’s bekijken, zelfs bellen via je computer behoort tot de mogelijkheden. Hoe? Dat vertellen wij je graag.

Intel Unison als redder in nood

De truc zit hem in het gebruik van Intel Unison. Intel presenteerde deze tool als een unieke feature voor hun nieuwste processoren, maar wat blijkt? Hij werkt eigenlijk zo’n beetje op ieder systeem waar Windows op draait. Zelfs Windows-gebruikers met een AMD-processor maken er dankbaar gebruik van! Wij laten je zien hoe je Intel Unison installeert en optimaal gebruikmaakt van de koppeling met je iPhone en je Windows PC.

Wat heb je nodig voor Intel Unison?

Er zijn natuurlijk wel een paar voorwaarden om Intel Unison te kunnen installeren. Ten eerste heb je Windows 11 nodig met de 22H2 update. Zorg dus dat je die updates in huis haalt, anders werkt het niet! Daarnaast werkt het programma met zowel Android als Apples iOS: voor Android smartphones heb je minstens Android 9 nodig en op je iPhone moet je iOS 15 of hoger hebben.

Zo installeer je Intel Unison

 • Opmerkelijk genoeg kun je Intel Unison wel downloaden en installeren via de Microsoft app-store, maar je kunt hem er niet vinden. Gebruik daarvoor deze directe link naar Intel Unison in de Windows app-store. Je wordt vervolgens doorgeleid naar de appstore op jouw computer, van waaruit het programma gedownload en geïnstalleerd zal worden.
 • Heb je de app geïnstalleerd op je computer? Open hem dan en volg de instructies op het scherm. Je installeert nu de app op je smartphone. Koppel de smartphone-app via de QR-code op het scherm met de Windows-app op je computer. De koppeling wordt gecontroleerd met een willekeurige code. Komt die overeen met de code op je smartphone? Dan weet je dat je de juiste koppeling maakt.
  TIP: lukt het je niet om de koppeling met je iPhone tot stand te brengen? Ga even naar het Bluetooth-menu van je computer en breng die verbinding handmatig tot stand.
 • Zodra je de verbinding tot stand hebt gebracht, zul je heel wat machtigingen moeten afvinken. De app vraagt bijvoorbeeld om toegang tot je foto’s, bestanden, contactgegevens en bluetooth. Voor een optimale ervaring moet je ze allemaal activeren, maar de keuze is natuurlijk aan jou!
 • Vanaf nu is je smartphone verbonden met de Intel Unison app op je PC en kun je bijna alles doen wat je wilt. Je kunt bestanden kopiëren tussen je PC en je smartphone, foto’s en video’s beheren, tekstberichten vinden, telefoongesprekken aannemen en bellen, reageren op meldingen en nog veel meer. Zo hoef je niet telkens naar je telefoon te grijpen als je een melding krijgt!

Wat kun je doen met Intel Unison?

De Intel Unison app klinkt indrukwekkend (en eerlijk gezegd is het dat ook), maar tegelijkertijd is hij ook super makkelijk in gebruik. Links in het programma zie je een lijstje met opties. Van boven naar beneden kun je zo:

 • File Transfer: via de Add Files-button kun je heel eenvoudig bestanden verplaatsen van je computer naar je smartphone. De overdracht is razendsnel – erg indrukwekkend.
 • Gallery: Hier zie je al je foto’s en video’s op je smartphone. Wil je een foto groter zien? Tik er dan op. Je kunt vanuit dat scherm ook foto’s en video’s downloaden naar je computer, delen, openen in een specifieke app of de foto of video verwijderen.
 • Messages: hier zie je al je berichten via de ingebouwde messenger-dienst van je smartphone. Nee, WhatsApp hoort hier niet bij! Je kunt wel op berichten reageren die je hier ontvangt, wat een welkome functie is.
 • Calls: hier zie je al je telefoongesprekken die je hebt gevoerd. Heb je een link met je computer tot stand gebracht? Dan kun je zelfs telefoontjes aannemen via je computer of telefoongesprekken tot stand brengen. Het geluid loopt dan via je computer, de communicatie via je telefoon.
 • Notifications: hier komen alle meldingen binnen die je op je telefoon ontvangt: iedere app die een melding stuurt naar je smartphone, is ook hier zichtbaar. Let wel dat de apps zelf niet bruikbaar zijn op je computer. Krijg je bijvoorbeeld een melding van je beveiligingscamera, kun je de melding wel zien, maar niet de beelden van je camera oproepen.

Vanuit de app zijn de mogelijkheden wat beperkter. In de smartphone-app van Intel Unison zie je eigenlijk maar twee tabbladen: Received (ontvangen) en Sent (verzonden). In het eerste tabblad vind je alle bestanden terug die je vanaf je computer naar jouw smartphone hebt gestuurd. In het tabblad Sent kun je tikken op het papieren vliegtuigje rechtsonder in beeld. Alle bestanden die je verstuurt, komen in het tabblad Sent te staan.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.