logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De beste kerstfilms op een rijtje


In de koud een gure dagen voor kerst is er niets fijner dan opgerold op de bank kijken naar kerstfilms. Doe dus je meest comfortabele kleren aan, pak een grote beker warme chocolademelk bij de hand en houd een echte kerstfilm-marathon! Dit zijn onze top suggesties als het aankomt op Kerstfilms.

1) White Christmas (1954)
De koning van kerstmuziek, Bing Crosby, zingt samen met Danny Kaye, Rosemary Clooney, en Vera Ellen om een restaurant te redden van de ondergang.

 

2) The Muppet Christmas Carol (1992)
Kermit en zijn vrienden geven een moderne draai aan deze klassieker. Michael Caine speelt de rol van Scrooge.

3) Sleepless in Seattle (1993)
Als Sam Baldwin’s jonge zoon contact opneemt met een radiozender op Kerstavond om de grote liefde van zijn vader te vinden wordt de bste man (weduwnaar) overstelpt met vrouwen die Mr. ‘Sleepless in Seattle’ wel willen ontmoeten…

4) Nightmare Before Christmas (1993)
Een kerstfilm met een vleugje Halloween: de ultieme kerstfilm volgens velen, deze animatiefilm van Tim Burton!

5) I’ll Be Home for Christmas (1998)
Tienerster Jonathan Taylor Thomas speelt de rol van Jake, die door een flinke serie onvoorziene omstandigheden verdwaalt raakt. Net voor kerst!

6) Love Actually (2003)
Een moderne klassieker met veel supersterren, die helemaal draait om Liefde en Kerst.

7) Happy Christmas (2014)
Anna Kendrick speelt chaoot as Jenny, een twintigjarig meisje dat net vrijgezel is en bij haar broer, zijn vrouw en hun babietje intrekt – ook weer net voor kerst!

 

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.