logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De beste en coolste paaseieren op een rijtje


Pasen staat weer voor de deur, en dat betekent: paaseieren! Tijd om eens lekker rond te kijken naar die overheerlijke guilty pleasures. Want laten we eerlijk wezen: een chocolade paasei gaat er altijd wel in! Dit jaar hebben we een paar coole paaseieren gevonden die we je niet kunnen onthouden. Kijk en geniet!

Libeert

Dit vond ik de meest grappige en coole paaseieren van dit jaar: de Eggspressions Egg van Libeert. Het zijn echte collectors items: spaar ze alle vier! Je hebt ze misschien al bij Albert Heijn zien staan – want daar zijn ze te koop voor 7,99 euro per stuk. Dankzij de vier unieke emoties geef je niet alleen overheerlijke melkchocolade cadeau, maar ook nog eens een leuke boodschap. Ga jij voor het hartje, de smiley, de lachende variant of de vrolijke muziekluisterende noot? De eieren zijn ongeveer 16 cm (!) groot. Verstoppen wordt dus lastig, maar dankzij de vrolijke verpakking kun je ‘m wel inpakken als geschenk. Hoewel het bijna zonde is om ‘m op te eten zou ik het toch echt doen: de zachte Belgische melkchocolade is heerlijk zacht en smelt op je tong. Ook belangrijk: de paaseieren worden van duurzame cacao gemaakt en zijn UTZ-gecertificeerd.

Eggsclusieve handgemaakte eieren

Australian Homemade hoeft bijna niet meer geïntroduceerd te worden. Het exclusieve (of moeten we zeggen eggsclusieve, zo voor de Paasdagen?) merk staat garant voor overheerlijke chocolade voor de ultieme genietmomenten. Een feest om te eten, en daarom ook een feest om te krijgen of te geven! Speciaal voor de Paasdagen pakken ze even extra uit met overheerlijke eieren. Je kunt er ook voor ieder wat wils vinden: van een handgemaakt reuzenpaasei omhuld met gekarameliseerde noten tot dodo-eieren van massieve biologische chocolade met noten. Kijk snel naar deze paaseieren van Australian! Lees ook onze test over de Australian paaseieren.

Hands Off My Chocolate paasreep - paaseieren in een reepChocolade ei-repen

Een nieuwe trend is het verpakken van paaseieren in de vorm van een reep. Dat is gemak en smaak in 1 toepassing! Misschien wat minder makkelijk te verstoppen (of juist beter te verstoppen… tussen de boeken, wellicht? De chocolade is heerlijk zoals je zou verwachten, de uitvoering erg leuk. De ronde eivormen zijn makkelijk te breken en te delen. Lekker sociaal! Of verstop je onder een dekentje en geniet er lekker zelf van. En je hebt ze in drie smaken – kies welke jij de lekkerste vind. Wie er ook de eerste was: kies, eet en geniet! De Hands Off My Chocolate paasrepen zijn verkrijgbaar bij Jumbo, Marqt, Hoogvliet, Dirk en Deka.

Verrassende smaken

HEMA laat zien dat je met een heel basic concept toch verrassend uit de verf kan komen. Ze brengen een aantal verrassende smaken op de markt die je gewoon móet proeven! Persoonlijk vind ik de Tompouce-smaak het meest briljant. En hij is nog lekker ook! Aan de ene kant roze vulling, aan de andere kant gele. Een dikke laag chocolade er omheen en je kunt eigenlijk al niet mis. De andere nieuwe varianten zijn Crispy koffie puur (erg lekker, met krokante bite in de vulling) en de kleurrijke Discodip, waarbij de discodip in de vulling zit verwerkt. De chocolade is heerlijk, de variantsmaken wat toegankelijk en subtiel.

UTZ chocolade in het kort

Dit staat voor duurzame landbouw en betere kansen voor landbouwers, hun gezinnen en onze planeet. Het UTZ-programma leert boeren betere landbouwmethoden aan, zorgt voor betere arbeidsomstandigheden en betere zorg voor hun kinderen en het milieu, nu en in de toekomst. En dát smaakt een stuk beter.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.