logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Bakatlas, Rutger van den Broek

De boeken van Rutger van den Broek worden bij ons regelmatig uit de boekenkast gehaald om een nieuw recept te proberen. In zijn nieuwste boek, De Bakatlas, heeft hij heerlijke gerechten van over de hele wereld verzameld. Zelf heb ik er al enkelen van geprobeert. Niet de moeilijkste, maar wel met een erg lekker resultaat. Neem bijvoorbeeld de ‘crostata’, een soort van Limburgse vlaai, maar dan uit Italië. Lekker kruimelig deeg met jam als vulling. Voor in het boek staat een index met de gebieden en op welke bladzijden je recepten uit die gebieden kunt vinden. Daarnaast staat achterin een uitgebreidere index op receptnaam en een index met de recepten per gebied gebundeld. Als je dus naar de W gaat achterin zul je naast bijvoorbeeld Welsh cakes ook West-Europa vinden, samen met alle gerechten die in dat gebied staan.

Bekijk hier alle Kookbijbels en Kook-atlassen.

Gebieden

Rutger heeft tien verschillende gebieden gecreëerd. Er is West-Europa, waaronder valt: Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België en Frankrijk. Daarna komt Midden-Europa, dat voornamelijk bestaat uit Duitsland, maar ook uit Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië. Vervolgens nog drie gedeelten van Europa waarin zo’n beetje alle andere landen van Europa voorbij komen. Daarna komen Canada en Amerika als één gebied. Ook Zuid-Amerika wordt als hetzelfde gebied gerekend. Dan is er ook nog Afrika, Azië en Oceanië als drie aparte gebieden.

Mijn ervaring

Ik heb zelf al wel wat ervaring met de recepten van Rutger. In onze boekenkast staan dan ook bijna al zijn bakboeken. Een van mijn favorieten is ook een boek van Rutger, namelijk ‘de 100 allerbeste recepten’. Daar bak ik regelmatig uit, maar De Bakatlas komt vanaf nu ook regelmatig tevoorschijn. Er staan namelijk niet alleen maar zoete dingen in zoals cake, koek en chocolade, maar ook brood en andere redelijk hartige dingen zoals het welbekende Kaiserschmarrn.


Ga direct naar De Bakatlas op BOL.com.

Recensie over De Bakatlas

CooleSuggesties topper

Ik vind het een geweldig boek met ongelooflijk uiteenlopende recepten. Het is heel erg uitgebreid en heeft meer dan honderdvijftig recepten. Naast de erg leuke namen van het gebak, zijn de recepten makkelijk uitvoerbaar maar toch superlekker…. Oja, en dat zijfer, dat is wel echt een dikke vette 9!

Score: 9


Informatie

Titel: De Bakatlas
Auteur:
Uitgever: Carrera
Aantal pagina’s: 440
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048847327
Prijs: 35 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!