logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Accountant, Gregg Hurwitz

Na de spannende thriller De President staat hoofdpersoon Evan Smoak – ook bekend als Orphan X – klaar voor een nieuw avontuur. En precies op tijd, want hij begon zich al een beetje ongemakkelijk te voelen tussen de ‘normale mensen’. Hoewel die rust ook weer lonkt. Evan is namelijk een beetje klaar met zijn gevaarlijke en onregelmatige leven. Hij verlangt naar rust en regelmaat, naar een omgeving die hij kan vormen naar zijn eigen wensen. Evan Smoak wil met pensioen. Maar wat is pensioen voor een man als Evan, die het Orphan-programma heeft doorbroken en in het criminele circuit gevreesd wordt als de Nowhere Man?

Laatste missie

Wanneer Evan gebeld wordt door een nieuw probleem, besluit hij dat dit zijn laatste missie moet worden. Maar welicht heeft hij iets te veel hooi op zijn vork genomen en is zijn laatste missie wel definitief zijn laatste! De man die hem belt is Max Merriweather. Eerder gaf zijn neef Grant, een forensisch accountant (dé accountant), hem een ​​envelop met daarin een USB-stick met instructies om alles aan een mediacontact te overhandigen mocht er iets met hem gebeuren – en die situatie is nu aan de hand. Grant is namelijk vermoord, na een flinke tijd gemarteld te zijn. Geen prettig einde. Op het moment dat Max het pakketje wil overdragen aan een verslaggever van de LA Times, blijkt ook zij vermoord te zijn. Op dat moment krijgt Max het telefoonnummer van Evan door en neemt hij contact op voor de broodnodige hulp.

Diepe problemen

Evan aarzelt niet en springt in de bres om Max te helpen. Wanneer hij samen met Joey Morales, zijn geniale en vooral praatgrage zestienjarige beschermelinge, ontdekt dat de USB-stick van de accountant gedetailleerde informatie bevat over een zwarte boekhouding, weet Evan dat hij diep in de onderwereld van LA wordt gezogen. Maar hoe diep? Dat zal nog moeten blijken. Om iedere hoek lijkt hem een nieuw gevaar op te wachten. Tot overmaat van ramp wordt Evan vrij snel overrompeld en loopt hij een hersenschudding op, wat hem de nodige concentratie en scherpte kost. En dat terwijl hij tal van gevaarlijke tegenstanders het hoofd moet bieden om het recht te doen zegevieren! Maar deze keer, terwijl alles tegen hem werkt en de klok snel tikt, realiseert hij zich dat zijn strijd toch echt heeft gestreden.

Ga direct naar De Accountant op BOL.com.


Recensie over De Accountant

CooleSuggesties topper

Natuurlijk hoop ik dat Evan Smoak – die naast Mitch Rapp, Scot Harvath en Jack Reacher is uitgegroeid tot een van de belangrijkste helden van het genre – nog wat langer om zijn RoamZone zwerft om mensen te helpen en dat Hurwitz blijft zoeken naar manieren om zijn karakter in leven te houden. Dit boek geeft een aantal fijne antwoorden aan deze stoere reeks, maar laat ook een paar lijntjes open voor vervolgen.

Score: 9


Informatie

De Accountant,
Illustrator: nvt
Uitgever: AW Bruna, 528 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789400510999. Prijs: 20.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.