logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: DC League of Super-Pets – The adventures of Krypto and Ace

DC League of Super Pets Adventures of Krypto and Ace recensie
ie

DC League of Super-Pets: The Adventures of Krypto and Ace (De Avonturen van Krypto en Ace) is een game die gebaseerd is op de animatiefilm DC League of Super-Pets. De film draait op het idee dat ook superhelden huisdieren hebben… super huisdieren! En die willen in deze game hun mannetje staan. Het is een vrolijke actiegame vol grapjes, special moves en natuurlijk heel veel vaart. Het is in feite een vliegende shooter, zoals je misschien nog wel kent van Star Fox (de game is niet verrassend door dezelfde studio ontwikkeld) met power-ups, speciale bewegingen en een heleboel robotachtige ruimteschepen om op te blazen. Wat wil je nog meer?

Kindergame

Het is duidelijk dat deze titel een echte kindergame is. Hij is makkelijk onder de knie te krijgen, zonder dat er echt slachtoffers vallen (je schiet op robots) en met de nodige herkenbare facturen uit de animatiefilm. Het uiteindelijke doel van het spel is het redden van huisdieren en ze genezen. Dat is toch een nobel streven? Daarna moet je een geschikt baasje voor ze vinden, zodat ze weer een vrolijk en leuk leven kunnen leiden. Toch heeft dat ook een keerzijde. Wellicht komt het door een beperkt budget, maar het spel voelt aan alsof het gemaakt is voor een niet-kritisch publiek. De visuals zijn matig en de karakters hebben heel weinig variatie. Elk level speelt zich af in de skyline van een stad, met je vliegende huisdier naar keuze (Krypto de Superdog, of een bulldog gekleed als Batman genaamd Ace) die een vaste baan vliegt en ondertussen Lexbots opblaast. Aangezien ieder hoofdstuk zich in dezelfde stad afspeelt, is er nagenoeg geen afwisseling in de achtergrond.

Plezier staat voorop

Toch moet ik ze die consessies wel vergeven. DC League of Super Pets is namelijk een leuke game om te spelen, waarbij er verschillende imitatoren zijn ingehuurd om de stemmen toch op de originele stemmen te laten lijken. De basis van het spel is namelijk gewoon leuk! Dat was al zo bij Star Fox en dat is het nu nog steeds. De besturing van je super-pet is eenvoudig onder de knie te krijgen, met een unieke special move (superadem of een batarang) en je kunt zelfs een coop move uitvoeren waarbij ineens die extra Super Pets verschijnen. Daarnaast kun je een boost inschakelen, rollen, remmen en natuurlijk schieten. Door het afleveren van huisdieren bij hun nieuwe baasje kun je medailles verdienen, die je kunt gebruiken om jezelf te upgraden in een eenvoudige vaardighedenboom.


Recensie over DC League of Super-Pets: De avonturen van Krypto en Ace

CooleSuggesties topper

DC League of Super-Pets: De Avonturen van Krypto en Ace heeft alles in huis om een paar uur plezier te bieden voor je kinderen. Het is een heerlijke railshooter, met een geweldige gameplay, wat educatieve waarde en een toenemende moeilijkheidsgraad die perfect bij de doelgroep past. Zowel kinderen als volwassenen zullen genoeg vinden om van te genieten in deze behoorlijk behoorlijke gelicentieerde titel.

Score: 9


Info

DC League of Super-Pets: De avonturen van Krypto en Ace
Uitgever:
Getest op:
Genre:
Prijs: euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] en editor Michel Aller (“Shazam!”, “The Nun”). De music supervisor is Season Kent (“DC League of Super-Pets”, “The Addams Family 2”) en de muziek komt van Christophe Beck (“Free Guy”, “Frozen […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.