logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Datingtips voor young adults op school of de campus


De zomer is voorbij, wat betekent dat het tijd is om terug te keren naar de campus! Dit is de perfecte gelegenheid om nieuwe vakken te ontdekken en nieuwe relaties te verkennen. Toch kan het benaderen van je crush op school nogal een uitdaging zijn. Maar wees niet ongerust! Of je nu op zoek bent naar een vluchtige romance of ware liefde, seksuoloog en relatietherapeut Chloé De Bie en datingapp Fruitz delen samen vijf verfrissende datingtips om je dateleven naar het volgende niveau te tillen.

 1. Durf die eerste stap te zetten
  Stel, je ziet je crush die je op Fruitz hebt gespot op de campus, stap dan gewoon binnen drie seconden op die persoon af. Waarom drie seconden? Liefde wacht niet op traagheid! Snel handelen toont zelfvertrouwen; wie houdt er niet van iemand die weet wat ‘ie wil? Als het gesprek toch een beetje verdwaald raakt, kun je altijd terugvallen op grappen over het weer. Het is niet alleen minder ongemakkelijk omdat jullie allebei op de dating app zitten, het is gewoon een geweldige kans om jezelf te laten zien. Dus ga ervoor, verover je crush op die campus met je openingszin en kijk waar het avontuur je naartoe brengt!
 2. Meesterlijk oogcontact en de flirtdriehoek
  Het is tijd om dat oogcontact naar een volgend niveau te brengen! Begin met licht oogcontact op een afstand. Doe alsof je een nieuwsgierige astronaut bent op zoek naar buitenaards leven, behalve dat de buitenaardse wezens in dit geval een knappe medestudent is. Vervolgens creëer je de zogenaamde flirtdriehoek. Het is heel simpel: kijk eerst naar het linkeroog, dan naar het rechteroog, en laat je blik daarna afdwalen naar die verleidelijke mond van de ander. En vergeet niet om te glimlachen voordat je wegkijkt. Dit wordt “cruisen” genoemd, alsof je op een romantische snelweg zit. Het is als een knipoog zonder dat je daarvoor een knipoog nodig hebt. Je laat gewoon zien dat je interesse hebt zonder een woord te zeggen.
 3. Spreek de taal van het lichaam
  Lichaamstaal is als een geheime dans op de levensdansvloer. Dus, dans alsof niemand kijkt. Even alle grappen terzijde: wees open en toon je zelfverzekerd. Zo kan je heel wat aantrekking uitstralen. Door je houding kan je toegankelijker overkomen, zodat de ander mogelijks de moed heeft je aan te spreken. Laat mensen weten dat je geen wandelende cactus bent, maar gewoon een gezellige gesprekspartner.
 4. Toon oprechte interesse!
  Zorg ervoor dat je echt luistert. Stel vragen die de verbeelding prikkelen. Laat je nieuwsgierigheid de vrije loop, maar niet zo ver dat je klinkt als een kruisverhoor. Het draait vooral om oprecht geïnteresseerd zijn in de ander, zonder te klinken als een detective die een misdaad oplost. Als dit allemaal toch een beetje te spannend is, kun je altijd terugvallen op de Fruitz-app. Het is misschien wat minder persoonlijk, maar verlaagt de drempel wel. Dan kun je daarna altijd nog in het echt afspreken.
 5. Laat de vonken vliegen met positiviteit, lachen en humor!
  Positiviteit en humor zijn de geheime ingrediënten om die romantische vonken te laten knetteren. Onderzoeken tonen aan dat mensen die vaak lachen als aantrekkelijker worden beschouwd. Het maakt jezelf toegankelijker en zorgt voor een ontspannen en gezellige sfeer. Humor kan zelfs de meest ongemakkelijke momenten doorbreken, dus aarzel niet om grappige verhalen te delen en lichte grappen te maken.

Met deze vijf tips ben je klaar om de school of de campus te betreden en je datingavontuur te beginnen. Onthoud dat liefde en connecties nooit worden gevonden zonder een beetje risico te nemen. Veel plezier met daten!

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.