logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Dashing Through The Snow

Dashing Through the Snow volgt de goedhartige maar overwerkte maatschappelijk werker Eddie, die zijn vakantiegevoel verloor toen een winkelcentrum-kerstman zijn droom aan diggelen hielp… en de daaropvolgende scheiding van zijn ouders. Nu hij vader is van de jonge Charlotte, zet hij een moedig gezicht op de kerst met haar zo leuk mogelijk te maken, terwijl hij en zijn vrouw, Allison, ook tijdelijk uit elkaar zijn. Maar Eddie’s plan ontspoort wanneer de magische vreemdeling Nick op hun pad komt terwijl hij vlucht voor de corrupte politicus en zijn handlangers.

Kritische kinderfilm

Wat mij vooral opviel aan de film, is dat hij behoorlijk kritisch is. Natuurlijk gaan alle kerstfilms wel over ‘bestaat hij nu echt of niet’? Maar Dashing Through the Snow legt het er wel erg dik op. Er zitten genoeg knipogen in die volwassenen zullen waarderen (zoals de namen van de schurken, Peter, Paul en Mary), en kleine grapjes die kinderen zullen laten gniffelen (de scheten van de Kerstman ruiken naar kaneel), maar het meeste is behoorlijk over de top – zoals een familie van super Santa-fans die altijd weten waar hij is. Oh: en er zit een tikje gevaarlijke koppeling in met Sinterklaas… waar technisch gezien Santa Claus natuurlijk van is afgeleid.

Veel tegelijk

Het grootste probleem met deze film zit hem waarschijnlijk in het feit dat er te veel aan de hand is. Een man die zijn geloof in de kerstman moet herstellen is nog tot daar aan toe. Dat hij op pad is met zijn dochter is schattig. Mix dat met een corrupte politicus, een – door de kerstman – gejatte iPad en een bizarre achtervolging, de super-santa-fans en een bizar kerstfeest in een oude loods vol steampunk-achtige elfen? Dat is gewoon bizar. Op een gegeven moment mengen zelfs de rendieren zich in de strijd die een bizar gevecht op poten zetten. Het is leuk en soms ook origineel… maar te veel.

Bekijk de trailer van Dashing Through the Snow

Cast & Crew

  • Vader Eddie – Chris ‘Ludacris Bridges
  • dochter Charlotte – Madison Skye Validum
  • Moeder Allison – Teyonah Parris
  • Nick (de kerstman) – Lil Rel Howery
  • Policicus – Oscar Nunez

Dashing Through The Snow is vanaf 17 november exclusief te streamen via Disney+.


Titel: Dashing Through The Snow

Recensie over Dashing Through The Snow

Dashing Through the Snow is een hysterische kerstfilm, met een donkere kerstman in de hoofdrol. Regisseur Rosenberg voegt zelfs een stukje geschiedenis toe en breidt de overlevering uit met andere kerstmannen met verschillende achtergronden, om zo een fijne diversiteit toe te voegen. De rest van de film is wat minder subtiel, want voor een film die begint met Eddie die een dakloze man aanspreekt om hem geen zelfmoord te laten plegen, zit de rest van de film vol rare en domme wendingen. Het is een hectisch verhaal, die je kunt kijken als je écht niets te doen hebt… maar je kunt ook heel goed zonder.

Score: 6


Informatie

Titel: Dashing Through The Snow
Uitgever: Disney
Tijdsduur: 90 minuten
Genre: kerstfilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

streaming-banner-disney-plus

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.