logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Dash infused water

Zin in een zinderende zomer? Dat wil iedereen wel. Na de afgelopen hittegolf (oh nee, hij duurde niet lang genoeg :s ) weten we ook weer hoe moeilijk het kan zijn om de nodige verfrissing te zoeken. Een tip? Water. Indien mogelijk met bubbels. Vermijd suiker, daar krijg je alleen maar meer dorst van. Dash is een perfect en hip voorbeeld van bruisend, infused water. Of, zoals ze het zelf zeggen: Dash is een fris bronwater met bubbels, verrijkt met fruit en groente smaken. Bruisend water met een smaakje, that’s all!

Wat is infused water?

Infused water ken je vast wel: van die hippe mensen die een grote kan water volstoppen met stukken komkommer, halve citroenen en wat kruiden. En dan maar laten trekken. Langzaam neemt het water over van de ingrediënten. Dat is infused water. In het geval van Dash gaat het niet om vlak water, maar de bruisende variant, waarin overtollig ‘afgekeurd’ fruit en groente dat is gered van Britse boerderijen. Dagelijks wordt er namelijk ontzettend veel groente en fruit weggegooid vanwege het uiterlijk van het product, terwijl de smaak perfect is. Dash gebruikt deze smaakvolle ingrediënten juist wel in haar producten. Hierdoor wordt voedselverspilling op een duurzame manier tegengegaan en hiermee worden ook de boeren geholpen.

Natuurlijk product

Dankzij deze manier van werken krijg je een heerlijk smaakvol drankje voorgeschoteld, zonder suiker of andere smaakstoffen. Dat maakt het niet alleen heel gezond, maar ook nog eens lekker verfrissend en verantwoord. En bovendien erg dorstlessend. Wij probeerden de vier zomerse smaken: framboos, komkommer, zwarte bes en citroen. Van deze smaken waren komkommer en citroen onze favoriet: de framboos en zwarte bes kwam niet genoeg naar voren. Vooral de geur van komkommer was heel intens – bizar, bijna! En natuurlijk is de verfrissende smaak van citroen niet te versmaden.

Dash water proberen?

Dash is o.a. verkrijgbaar bij Marqt, Jumbo, Ah to GO en verschillende lunch cafés.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.