logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Op avontuur met The Dark Knight op 4K UHD


Batman kent natuurlijk iedereen! En hoewel het voor de superfans leuk is om alle Batman-films in de juiste volgorde te bekijken of de Batman-films in collectors editions te verzamelen, zal het voor het grote publiek toch een keuze zijn om een bepaalde franchise te kijken. Ga je voor de oude Tim Burton-films uit de jaren 80 en 90, de ‘Dark Knight’-trilogie of de nieuwe serie met Daniel Radcliffe in de hoofdrol? Onze voorkeur gaat daarbij toch uit naar de Dark-Knight trilogie van Christopher Nolan (hoewel de eerste twee films van Tim Burton zeker hun charme hebben).

De releasedata van de films

De eerste film van de Dark Knight-trilogie werd in 2005 uitgegeven, met in 2008 volgde The Dark Knight en het slotstuk van 2012 met The Dark Knight Rises. Christopher Nolan had de lastige taak om de over-the-top superheldenactie van de vorige filmfranchise aan te passen. Het werden grimmige, actievolle en duistere films, met misschien wel Heath Ledger’s fantastische vertolking van The Joker als pronkstuk van de serie.

Topcast

Daarnaast zijn er nog heel wat andere prominente acteurs die je in de serie terugziet. Natuurlijk is er Christian Bale in de dubbelrol van Bruce Wayne en Batman, maar ook Michael Caine als de butler Alfred, Gary Oldman als commissaris Jim Gordon, en Morgan Freeman als Lucius Fox, die de Applied Sciences Division van Wayne Enterprises leidt. De schurkenrollen werden opgepakt door niemand minder dan Ken Watanabe, Liam Neeson, Cillian Murphy, Heath Ledger en Tom Hardy. En dan hebben we het nog niet eens over de vele andere personages die door het verhaal lopen, zoals Anne Hathaway, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Nestor Carbonell, Maggie Gyllenhaal en Aaron Eckart. De films zitten boordevol topacteurs, wat afstraalt op de kwaliteit van de filmserie.

Menselijke superheld

Daarnaast geeft de serie heel wat antwoorden op vragen waar fans stiekem mee worstelen. hoe houdt Bruce bijvoorbeeld zijn luxeleventje vol? En hoe komt hij toch aan al die gadgets? Deze serie laat maar wat duidelijk zien dat Bruce Wayne voor een groot deel afhankelijk is van Alfred en Lucius Fox. De kwetsbare kanten van Bruce Wayne laten zien dat onze ‘super’held eigenlijk helemaal niet zo super is, maar dat hij gewoon heel veel geld en doorzettingsvermogen heeft. Dat maakt hem overigens niet minder krachtig (no offence, Batman!), maar de serie wordt er wel geloofwaardiger en boeiender door.

Upgrade naar 4K Ultra HD

Alle drie de films zijn oorspronkelijk gefilmd op 35 mm, maar zijn geremasterd voor hun UltraHD-release, en deze nieuwe overdrachten zijn afkomstig van echte digitale 4K-tussenproducten. Dat levert een flinke upgrade op natuurlijk, op het gebied van beeldkwaliteit, hoewel dit soort remakes het qua scherpte meestal niet redden bij films die al direct voor 4K worden opgenomen. Desondanks is het een haarscherpe release, waarbij je alle kleine details kunt zien. De HDR-upgrade levert je wel een nieuwe beleving op. Aangezien een groot deel van de actie ’s nachts of in donkere interieurs plaatsvindt, levert de HDR een fraaier beeld met meer details en contrast op. Wanneer je de scherpte, helderheid en details van 4K combineert met het inktzwarte zwart en de heldere accenten van HDR, zoals bij lange buitenopnamen van Hong Kong of Gotham, krijg je beelden die prachtig zijn om te zien.


Ga direct naar Batman Dark Knight 4K trilogie op BOL.com.
Titel: Batman Dark Knight 4K trilogie

Recensie over Batman Dark Knight 4K trilogie

CooleSuggesties topper

Deze trilogie hoort thuis in elke collectie, vooral nu hij de 4K-behandeling heeft gekregen, en als het meer dan een paar jaar geleden is dat je deze films voor het laatst hebt gezien, zullen ze zorgen voor een geweldig filmweekend.

Score: 9


Informatie

Titel: Batman Dark Knight 4K trilogie
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 456 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.