logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Daemon x Machina, Nintendo Switch


Daemon X Machina speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, waar een handvol huurlingen voor verschillende organisaties ingehuurd worden. Hun werkgebied is de Outer Rim, en om in die onherbergzame wereld te overleven kruipen ze in enorme mech-suits, genaamd Arsenals. De wereld is naar zijn grootje gegaan door een stuk van de maan dat is afgebroken en neergestort op aarde.

Daemon x Machina

Jij kruipt in de rol van een nieuwe huurling, die anderen moet helpen tijdens hun gevaarlijke missies. Die bestaan uit het veilig houden van de aarde, door het verslaan van de Immortals: enorme robots die drones en tanks onder hun invloed brengen, zodat ze mensen aanvallen. Niet erg aardig dus. Het strijden tijdens deze missies is een feestje. Iedere missie bestaat uit eenzelfde ritueel: je krijgt info van je robothulpje, waarbij het verhaal van de game uit de doeken wordt gedaan. Vervolgens ga je op pad, waar je op de plek van bestemming alles moet neerschieten dat een rood icoontje heeft gekregen.

Bediening

De besturing van je robot in Daemon X Machina is heerlijk. De controls zijn heel natuurlijk, waarbij je met ZL en ZR de wapens bedient. Die wapens kies je voor je de strijd aangaat en kun je ook tijdens de missies nog wisselen. Daarnaast heb je nog wapens op je schouders, zoals raketwerpers en machinegeweren, maar ook schilden of andere verdedigende hulpmiddelen. Het is een kwestie van het zoeken van de juiste combinatie voor iedere missie… en een combinatie die bij jouw speelstijl past. Ook het bewegen op de grond gaat soepel en vloeiend. De beelden gaan soepel aan je voorbij, dankzij de perspectiefwerking kruip je echt in een andere wereld. Het principe dat zowel de robots als je tegenstanders razendsnel zijn, komt helemaal tot zijn recht.

Makkelijk doel

Over het algemeen is Daemon x Machina niet moeilijk. Je tegenstanders zijn dankbare doelwitten. Tanks bewegen niet erg snel en doen zelf niet veel schade. Die heb je dus zo neergehaald. De grootste uitdaging zit hem in de andere huurlingen, die ook in hetzelfde terrein rondzwalken. Het is namelijk doden of gedood worden – iedereen gaat voor de hoofdprijs. Meestal ben je met twee crews van 3 huurlingen in een bepaald terrein actief. Daarbij zijn er natuurlijk ook de enorme Immortals, die niet alleen ontzettend krachtige wapens hebben, maar ook een bizar groot uithoudingsvermogen.

Ga direct naar Daemon x Machina op BOL.com.


Recensie over Daemon x Machina

Voor een snelle shootergame op de Nintendo Switch is Daemon x Machina een geweldig spel. De graphics zien er goed uit, het spel loopt soepel. Er zit een soort verhaal achter de game, hoewel die eerder hinderlijk is dan behulpzaam. De AI is wat eenvoudig – over het algemeen heb je weinig tegenstand, tenzij je tegen andere huurlingen komt te staan of de boss fights moet aanpakken. Een echte titel voor de casual gamer, waar je de nodige uren solo in kunt steken, maar ook genoeg tijd aan kunt besteden in de multiplayer modus. Het menu is verpakt in een soort HUB: die voegt weinig toe en had eigenlijk net zo goed een normaal menu kunnen zijn – maar misschien hebben ze daar nog coole plannen mee?

Score: 7


Info

Daemon x Machina, Nintendo
Nintendo Switch, actie.
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.