logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Dader op het spoor – de juwelendief

In het boek dader op het spoor – de juwelendief, moet Alexander Beck mee op een treinreis met zijn oom Ben. Zijn moeder is zwanger, en dus was het erg fijn dat Alex met zijn oom mee mocht. Maar het was niet zomaar een treinreis, het was een treinreis waarvoor de prins hem heeft uitgenodigd. De laatste rit van de Hooglanden-express maakte hij mee. En hij mocht op een trein zitten met allemaal rijke mensen, en zelfs de prins en prinses reden mee. Het was natuurlijk ook de laatste rit van de koninklijke stoomtrein. Zijn oom Ben was heel erg enthousiast, en Alex kon het niet laten om het leuk te vinden. 

De trein

De trein had vele wagons. Er was een soort van kas, waardoor je naar buiten kon kijken, maar je kon er ook in zitten, oh wacht ik zal bij de locomotief beginnen. Eerst heb je de locomotief. Daarna komt de opslagplaats van de kolen en het water. Dan komen twee dienstwagons. Daar zit het koninklijk rijtuig aan vast, en daarachter zitten twee wagons met compartimenten voor de gasten. Hierna komt de restauratiewagen, waar je kunt eten en drinken. Achter de restauratiewagen, zit de koning Edward-salon, waar een herensalon, een bibliotheek en een speelkamer (met een dartbord) in zitten. En helemaal achterin zit de panoramawagen, die van glas is gemaakt, zodat je naar buiten kunt kijken.

De gasten

 • Lady Lansbury, een rijke gravin, haar man is overleden en haar zoons zitten in de gevangenis
 • De honden van Lady Lansbury (vijf)
 • Rowan Buck, de bediende van Lady Lansbury
 • Steven en Lydia Pickle, twee rijke echtgenoten, maar die op het moment in geldnood zitten
 • Ernest White, een oud-hoofdsteward
 • Emma Wilson, een rijke filmster
 • Lucy Meadows, de bediende van Lady Lansbury
 • Baron Essenbach, een rijke baron
 • Milo Essenbach, de tweede zoon van Baron Essenbach
 • Alex
 • Oom Ben, een journalist
 • Isaac Adebayo, hoffotograaf
 • En voor de rest nog bediendes en andere werklieden
 • Een verstekeling… 

De juwelendief

Aan boord van de trein vind Alex op een verstekeling. Dan blijkt dat er juwelen gestolen zijn van meerdere passagiers. Het is natuurlijk voor de hand liggend om de verstekeling te verdenken. Maar Alex denkt dat zij de juwelen niet gestolen heeft. Samen gaan ze op zoek naar de juwelen, en de dief. Er zijn 2 juwelen gestolen, een grote broche met veel diamanten en een paar dure oorbellen. Ze moeten de diefstal snel zien op te lossen. De Prins en Prinses stappen straks namelijk ook de trein in. En zij hebben het duurste sieraad van het land bij zich! Alex en de verstekeling hebben inmiddels een hoofdverdachte, de tweede zoon van Baron Essenbach; Milo Essenbach. Maar is dit ook echt de dader?

Ga direct naar Dader op het spoor – De juwelendief op BOL.com.


Recensie over Dader op het spoor, de juwelendief

Het is een verrassend leuk boek. Ik dacht, ik heb niks te doen, ik ga maar een boek lezen. Deze kaft ‘zag er wel geinig uit’, dus ik was wel verrast dat het een leuk boek was. Ik had niet gedacht dat treinen ooit zo interessant konden zijn. Nu speelt er ook nog eens een heel verhaal af in de trein, dus is het extra leuk. Maar als je al fan bent van treinen dan zul je dit boek helemaal geweldig vinden. Net zoals Alex vind ik treinen nu leuker dan eerst.

Score: 8


Informatie

Dader op het spoor, de juwelendief,
Illustrator: Elisa Paganelli
Uitgever: de Fontein Jeugd, 304 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 9 jaar. ISBN: 9789026149337. Prijs: 15.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!