logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

DAB in je auto


We hebben er al eerder over geschreven: de nieuwe digitale manier van muziek luisteren, die op relatief korte termijn de FM frequenties zullen vervangen. DAB+ is de nieuwe techniek waarmee je kunt genieten van een geweldige geluidskwaliteit zonder ruis of storingen. Het nadeel is, dat veel auto’s niet geen gebruikmaken van deze techniek. Daarbij moet je regelmatig gebukt gaan onder ruisende zenders of het omschakelen naar een andere zender, omdat het bereik te kort is. Met de Hama DAB auto-uitbreiding is dat verleden tijd. Met dit handige kleinood haal je DAB audio naar je auto, zonder een nieuwe radio te hoeven kopen en hoeven inbouwen.

Snel plaatsen

Het voordeel van de HAMA DAB uitbreiding is dat je hem zonder gedoe kunt plaatsen. Je hoeft geen radio te verwijderen of te vervangen, deze CDR70BT vormt echt een uitbreiding op je autoradio. Dankzij dit compacte apparaatje kun je niet alleen genieten van DAB+ audio, maar kun je ook je telefoon koppelen via bluetooth, zodat je muziek en playlists direct kunt afspelen vanaf je smartphone. Maar hoe krijg je die muziek via je speakers? Welnu: dat kan op twee manieren: ten eerste kun je gebruikmaken van de ingebouwde FM transmitter. Je HAMA DAB-radio werkt als het ware als een klein radiostation. Stem af op die zender met je huidige autoradio en je kunt muziek luisteren via je autospeakers! Daarnaast kun je gebruikmaken van een standaard 3,5mm audiokabel, mocht je autoradio voorzien zijn van een dergelijke ingang.

Locatie

De HAMA DAB auto-uitbreiding plaats je in een handomdraai in je auto. Er worden twee hulpstukken meegeleverd om dat de kunnen doen: ten eerste kun je gebruikmaken van een klem die je in de ventilator van je auto kunt schuiven. Op die manier heb je de radio netjes op ooghoogte hangen en kun je hem makkelijker bedienen. Ook wordt er een beugel meegeleverd die je kunt vastkleven op een glad oppervlak, zodat de roosters van je auto vrij blijven. Het advies wordt gegeven om de dunne antennekabel contact te laten maken met het metaal van de auto voor een optimale ontvangst. De stroomvoorziening komt vanuit de sigarettenaansteker. Mocht je regelmatig gebruikmaken van een los navigatiesysteem, dan is het aan te raden een splitter te kopen voor deze aansluiting!

Ga direct naar HAMA DAB auto uitbreiding op BOL.com.


Recensie over HAMA DAB Auto-uitbreiding

Heb je een oudere auto en stoor je je mateloos aan het gekraak en geruis van je radio? Dan is de HAMA DAB Auto-uitbreiding een uitkomst. Het kleine en compacte apparaat is met recht een goede uitbreiding voor je autoradio. Het levert helder geluid, heeft vijf voorkeuzezenders en kan via bluetooth muziek afspelen. Het nadeel: je moet het apparaatje ergens laten (hoewel twee beugels zijn meegeleverd) en er loopt een kabel richting je sigarettenaansteker, die je dus niet kunt gebruiken voor je navigatiesysteem…

Score: 8Op zoek naar coole gadgets?

Informatie

Hama DAB Auto-uitbreiding, Hama
Meer weten?
Prijs: 97.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.