logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Daans wereld 3 – pas op: kan stinken

In het boek Daans wereld 3 – pas op: kan stinken, begint het boek met een stukje over de opwarming van de aarde. De vader Daan beschuldigt Daan van de opwarming van de aarde. Ergens is dat ook wel waar. Want iedereen is een beetje schuldig aan de opwarming van de aarde. Maar dat alleen Daan schuldig is, dat is dan natuurlijk wel overdreven. Daan liet apparaten aan staan als hij ze niet meer gebruikt; dat doet iedereen wel eens. Uiteindelijk ging het Daans vader niet om de opwarming van de aarde, maar dat het gewoon geld bespaart als je alles gewoon uit doet.

De Ikea

Toen Daan even op de wc zat, moest zijn uitermate irritante broer Bas zo nodig ook naar de wc. Hij vond dat Daan veel te lang op de wc zat en hij riep hun ouders. Die vroegen hoe lang hij daar nog bleef zitten… Dat kan je toch niet weten als je op de wc zit!? Of kunnen jullie precies bepalen hoe lang je op de wc zit? Dat zou wel heel erg knap zijn. Maar goed, lang genoeg over wc’s gepraat, ze gingen dus naar de Ikea. Daans jongere broertje, Luuk, die in bad zat, gebaarde dat hij moest zien weg te komen via het raam. Dus dat deed Daan. Hij ging uit het raam, ontsnappen van de Ikea.

Hormonen

Toen Daan van de Ikea was ontsnapt, ging hij naar Mike, zijn beste vriend. Mike deed heel erg raar. En hij gebruikte Jaxes deodorant. Hij had dus blijkbaar hormonen. Dat was de eerste rare ontdekking van Daan. De tweede rare ontdekking was dat zijn opa ook nog een paar hormonen heeft. Maar nu Mike hormonen heeft, krijgt hij ook interesse voor meisjes. Dat is allemaal heel raar voor Daan.

Ga direct naar Daans wereld-pas op: kan stinken op BOL.com.


Recensie over Daans wereld 3 – Pas op: kan stinken

Het is een boek met heel erg veel verrassingen en mooi getekende plaatjes. Daan is ook een erg leuk iemand om over te lezen. Hij maakt niet bijzonder veel mee, maar Jonathan Meres schrijft het gewoon zo leuk, dat het niet onderdoet voor hetzelfde soort boeken waar meer in gebeurt. Ik vind het knap dat hij dat zó weet te schrijven en tekenen.

Score: 7.5


Informatie

Daans wereld 3 – Pas op: kan stinken,
Illustrator: Donough O’Malley
Uitgever: Condor, 288 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 9 jaar. ISBN: 9789492899804. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!