logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Daans wereld 2 – Pas op: kan irriteren!

Daan is een jongen die een heel vervelend leven heeft: hij heeft twee hele irritante broertjes: Bas en Luuk, hij heeft twee neven die perfect zijn en natuurlijk ook nog een nicht die perfect is. En dan heeft hij ook nog eens zijn ouders die geen nieuwe telefoon voor hem kunnen / willen kopen. En daarbovenop nog eens het nieuws dat zijn perfecte neef en nicht op bezoek komen(een neef is de kilimanjaro aan het beklimmen met scouting) . Maar het bleek niet zo saai als hij had verwacht. Nou, het was wel saai, maar hij heeft ook wat interessante informatie over Robbert( een van zijn perfecte neven) die toch niet zo perfect is als Daan dacht: hij heeft met zijn rapport geknoeid zodat hij een nieuwe telefoon kreeg. Die informatie zou hij nog wel eens kunnen gebruiken.

De hond

En alsof Daans leven nog niet erg genoeg was kregen ze ook nog een hond. Een Poepinch om precies te zijn. Daarmee kon hij misschien nog wel leven maar hij kon er echt niet mee leven dat Chelsea een foto van hem online heeft gezet (als je wil weten wat voor een foto moet je het boek zelf maar lezen). En dan nog de grapjes die over die foto gemaakt worden… Het lijkt of de hele school hem uitlacht. Maar dan bedenkt Daan een plan om Bas terug te pakken( lang verhaal dat Bas er bij betrokken is, zal ik het vertellen? ik denk dat dat te lang duurt). Hij wil iets met de hond doen…  iets van haren op de bank of zo. Nou, dat is al mislukt. Volgende plan, maar ja wat is het volgende plan eigenlijk… Nou het enige dat ik je kan vertellen omdat het topsecret is is dat Robbert en Chelsea erbij betrokken zijn.

Ga direct naar Daans wereld 2 – Pas op: kan irriteren! op BOL.com.


Recensie over Daans wereld 2: Pas op: kan irriteren!

Daans Wereld 2 is een erg leuk boek om te lezen. Het is minder grappig dan andere graphic novels, maar daardoor wel weer wat geloofwaardiger. Ik verwachtte ook meer illustraties in dit boek, zoals in bijvoorbeeld Tom Groot of Leven van een Loser, maar dit leest eigenlijk ook wel heel fijn.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Daans wereld 2 – Pas op: kan irriteren!,
Illustrator: Donough O’Malley
Uitgever: Condor, 280 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789492899361. Prijs: 14.99 euro.

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!